Δεν πρέπει να πλένουμε τα μανιτάρια ιδιώς τα πλευρώτους κ τα πορτομπέλο , κάτω απο τρεχούμενο νερό , γιατι απορροφούν υγρά και αργότερα το αποβάλουν στο μαγείρεμα. Είναι προτιμότερο να τα σκουπίσουμε με νωπή πετσέτα. Επίσης δεν αφαιρούμε την φλούδα απο τα μικρά μανιτάρια (ασπρομανίταρα) γιατι χάνουν μέρος της νοστημιάς τους.
Υλικά
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ.
800 γρ ανάμεικτα μανιτάρια
(ασπρομανίταρα, πορτομπέλο κτλ)
4 κ.σ κονιάκ
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζ. ψιλοκομ. μαϊντανό
αλάτι & φρεσκοτριμ. πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι , σωτάρουμε το σκόδο για 1'.
Προσθετουμε τα μανιτάρια και σωταρουμε για 3-4' σε δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό και το αλατοπιπέρο.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε ακόμα 2' λεπτά τα μανιτάρια στην φωτιά.
Σερβίρουμε ζεστά.
Καλή επιτυχία!
φωτό: sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου