Υλικά
3 ντομάτες μέτριες σφιχτές , ξεφλουδισμένες κομμένες σε καρεδάκια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα πολύ ψιλοκομμένο
150 γρ. ανθότυρο τριμμένο
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
1 φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι
σουσάμι λευκό κ μαυρό
Ετοιμασία
Φτιάχνουμε με όλα τα υλικά πηχτό χυλό, ανακατεύοντας καλά.
Λαδώνουμε καλά μια φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με φρυγανιά και τα σουσάμια
Αδειάζουμε το μείγμα , πασπαλίζουμε πάλι με σουσάμια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου έως ότου ροδίσει καλά.
Καλη επιτυχία!
4 σχόλια:
Αφροδίτη γειά σου
Μπορείς να μου πεις τι εννοείς, λέγοντας ανθοτυρο τριμμένο? Το τυρί το μαλακό ?
Ευχαριστώ
Καλησπέρα , εννοώ το λευκό μαλακό ανάλατο τυρί , με πολύ χαμηλά λιπαρα. Θα βρείς σε όλα τα ΣΜ στο πάγμα με τα τυριά , μπορείς να βάλεις με ανάλατη μυζήθρα. Είναι σε μικρά στρογγυλά κεφάλια , θα το τρίψεις με τα δάχτυλα.
σε ευχαριστώ , οτι άλλο χρειαστείς στην διάθεση σου :-)
Με συγκίνησε αυτο το τοματοκέικ. Απ ό,τι καταλαβαίνω δεν πρέπει να έχουν ζουμιά οι ντομάτες για να μη βγει πολύ υδαρές. Τωρα που είναι εκτός εποχής η ντομάτα γίνεται και με μπαρμπα -σταθη ψιλοκομμένη?
newagemama αν σου πω πως δεν εχω δοκιμάσει την ψιλ.ντομάτα που λες!
αλλά γιατί να μην γίνετε ; νομίζω πως ναι , σε ευχαριστώ :-)
Δημοσίευση σχολίου