Υλικά
1 κιλό γαρίδες
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1/2 φλ. ελαιολαδο
2 σκελιδες σκορδο
2 φλ. ντοματες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε καρεδάκι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/4 φλ. ούζο
1/4 φλ. δυόσμο
αλατι και πιπερι
150 γρ.κεφαλοτύρι πικάντικο τρυμένο
300γρ χυλοπίτες ή κριθαράκι
Εκτέλεση
Καθαριζουμε τις γαριδες απο το κελυφος βγαζουμε τις ακαθαρσιες και ξεπλενουμε.
Τις σκουπιζουμε με απορροφητικο χαρτι και τις βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να τις χρειαστουμε.
Σε τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι μεχρι να γινει διαφανο, προσθετουμε το σκορδο και συνεχιζουμε το σωταρισμα για 2 λεπτα ακομη.
Σβήνουμε με το ούζο.
Προσθετουμε τις ντοματες, τον μαιντανο, αλατι και πιπερι.Σκεπαζουμε και σιγοβραζουμε για 30 λεπτα μεχρι να πηξει η σαλτσα μας.
Βγάζουμε τις γαρίδες με μια τρυπιτή και στην σάλτσα μας , βράζουμε το ζυμαρικό για 3-4 λεπτά.(προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζετε).
Βαζουμε τα ζυμαρικά στο σκεύος και απο επάνω προσθετουμε τις γαριδες.
Ριχνουμε το τριμμένο τυρί και ψηνουμε στο φουρνο στους 200 C. για 10-12 λεπτα μέχρι να ροδισουν οι γαριδες και να πιασουν κρουστα τα τυρια!
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου