Υλικά
1 πακέτο φαριναπ - 3 κ.σ που θα βάλουμε κακάο
1 φακελάκι baking powder ανακατεμένο στο αλεύρι
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
250 γραμμάρια βούτηρο
4 αβγά
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φράσκο
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
3 κ.σ κακάο πικρό
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσουν
Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε το μείγμα 3 λεπτά , βάζουμε κ το ξύσμα πορτοκαλιού ή τη βανίλια.
Προσθέτουμε διαδοχικά γάλα , χυμό πορτοκαλιού ,φαρίνα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ίσα μέρη.
Στο ένα μπόλ ζύμης ανακατεύουμε πολύ καλά με το κακάο. Αν είναι πολύ σφικτό, αραιώστε με λίγο γάλα
Βουτυρώστε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψάκι κ αλευρώστε το. Τινάξτε το να φύγει το περίσευμα απο το αλέυρι.
Στρώστε τη λευκή κ σοκολατένια ζύμη με μια κουτάλα , στο κέντρο του ταψιού εναλλάξ, βάζοντας την μια κουταλιά πάνω ακριβώς στην άλλη. Σιγά σιγα η ζύμη θα απλώσει μεσα στο ταψάκι.
Συνεχίστε εως ότου τελειώσουν τα 2 μείγματα.
Ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς μια ώρα.
Καλή επιτυχία!
2 σχόλια:
Εντυπωσιακό αυτό το κέικ!!!Μου αρέσει πολύ.
Να'ναι καλά μια ψυχή που μου θύμισε το σωστό όνομα ... :)
(γιατί το "ριγέ" ήταν κάπως ... )
Δημοσίευση σχολίου