Υλικά
2 φλ κρέμα γάλακτος
4 κρόκους αυγών
3 κ.σ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ ούζο
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
καλής ποιότητας ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το 1 φλ κρέμα γάλακτος χωρίς να βράσει.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλάτο μέχρι να δέσει καλά το μείγμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά την ζεστη κρέμα γάλακτος , χτυπώντας συνεχώς με συρμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Αδειάζουμε το μειγμα μας σε κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να να πήξει.
Όταν πήξει το μειγμα το περνάμε απο ενα σουρωτήρι σε ένα μπολ και προσθέτουεμ το ούζο.
Λειώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί και προσθέτουμε την κρέμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μειγμα να κρυώσει. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντυγί και ενσωματώνουμε με το μείγμα σοκολάτας. Αδειάζουμε σε 8 μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένα για τουλάχιστον 6 ώρες. Γαρνίρουμε με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.
Καλή επιτυχία!
4 σχόλια:
Καλέ τι μους είναι αυτό??? Και πρωτότυπο με το ούζο. Μου τρέχουν τα σάλια!!!
Τέλεια και η φωτογραφία σου...
Καλό σας βράδυ!!!
H μους φαίνεται υπέροχη!!
Με γλυκάνισο εχω δοκιμάσει...ίσως μοιάζει αλλά με ούζο κάπως καλύτερη μου κάνει!!
φιλιά,καλημέρα!!
Ενδιαφέρουσα συνταγή!!!Με ούζο δεν το γνώριζα.
Καλημέρα!:) είναι όντως πολύ περίεργα νόστιμο αυτό το μους!
Δημοσίευση σχολίου