Το καλοκαίρι είναι η εποχή της ντομάτας , ας φτιάξουμε λιαστές ντομάτες σε λάδι!
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/43/f1/f4/43f1f4fb1d28bbe935aa916327c16718.jpg
Yλικά
ντοματάκια ή ωριμές ντομάτες μεσαίου μεγέθους
χοντρό αλάτι
λάδι
ξίδι
δάφνη
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα ντοματάκια ,κόβουμε κάθετα στη μέση αφαιρώντας το πράσινο κοτσανάκι.
Tις πασπαλίζουμε με μπόλικο χοντρό αλάτι.
Τις απλώνουμεσε ξύλινο τελάρο και τις σκεπάζουμε με ένα τούλι για να μην ερχονται σε επαφή τα έντομα με τις ντομάτες
Tις αφήνουμε στον ήλιο για 4-5 ημέρες περίπου. Θα είναι έτοιμες αν όταν τις πιέζουμε δεν βγάζουν καθόλου υγρά. Τις ξεφλουδίζουμε και αφήνουμε πάλι 1 μέρα στον ήλιο μέσα σε τούλι.
Aναμειγνύετε 3 μέρη λάδι, 1 ξίδι, δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τις ντομάτες στο βαζάκι και καλύπτουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
2 σχόλια:
Μύρισε ντοματούλα!!!
Πολύ ωραία συνταγή για να έχουμε τις δικές μας ντοματούλες!!
Μπράβο Αφροδιτούλα!!!
Καλημέρα Ευα μου , σε ευχαριστώ! :-):-)
Δημοσίευση σχολίου