10 ντομάτες
400 γρ. μανιτάρια φρέσκα
400 γρ. μανιτάρια φρέσκα
1 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
100 γρ ζαμπόν κομμένο σε καρεδάκια
10 κοφτές κ.σ ρύζι καρολίνα
4 κ.σ τριμμένο σκληρό τυρί Δανίας
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
100 γρ ζαμπόν κομμένο σε καρεδάκια
10 κοφτές κ.σ ρύζι καρολίνα
4 κ.σ τριμμένο σκληρό τυρί Δανίας
αλάτι & πιπέρι
1 κ.γ γλυκιά πάπρικα
ζάχαρη
λίγη φρυγανιά
ζάχαρη
λίγη φρυγανιά
Ετοιμασία :
Αδειάζουμε τις ντομάτες, και κρατάμε την σάρκα τους.
Στο μούλτι τολτοποιούμε , το κρεμμύδι , το σκόρδο ,τη σάρκα
απο τις ντομάτες και το μαϊντανό.
Τσιγαρίζουμε μανιτάρια, τα οποία έχουμε καθαρίσει και κόψει σε λεπτές φέτες
και προσθέτουμε το μείγμα που αλέσαμε στο μούλτι και το ρύζι ,
εφόσον πρώτα το έχουμε ξεπλύνει.Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πάπρικα.
Αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει για περίπου 20 λεπτά εως ότου πιεί όλα τα υγρά.
Αλείφουμε εσωτερικά τις ντομάτες μας με λίγο λάδι
και πασπαλίζουμε με μια πρέζα ζάχαρη.
Γεμίζουμε τις τομάτες στα τρία τέταρτα , τις τοποθετούμε στο ταψάκι μας ,
εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη γαλέτα για να κάνει το φαγάκι μας κρούστα.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ½ ώρα.
Καλή επιτυχία!
2 σχόλια:
Πολυ ωραια η συνταγη σου και ιδιαιτερη,μπραβο
ευχαριστώ Νάντια , καλημέρα!
Δημοσίευση σχολίου