Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
300 γρ τυρί φέτα
300 γρ ανθότυρο
1/2 κιλό σπανάκι ζεματισμένο και ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 αυγά
αλάτι και πιπέρι
βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
1 κρόκο αβγού για το άλειμμα των φύλλων
Ετοιμασία
Σε καυτό νερό ζεματίζουμε το σπανάκι , σουρώνουμε , ψιλοκόβουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Τρίβουμε με τα χέρια μας τα τυριά ή με ένα πιρούνι σε βαθύ σκεύος.
Τρίβουμε με τα χέρια μας τα τυριά ή με ένα πιρούνι σε βαθύ σκεύος.
Χτυπάμε τα αβγά με τον αβγοδάρτη και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα τυριά.
Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση και πιπέρι , ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Βουτυρώνουμε και γεμίζουμε το επόμενο φύλλο και το βάζουμε στο ταψί , τυλίγοντας γύρω από το πρώτο.

Καλή επιτυχία!
2 σχόλια:
Αφροδιτούλα μου, έτσι όπως την βλέπω φρεσκοψημένη και λαχταριστή στη φωτό την σπανακοτυρόπιτα σου, μπορώ να φανταστώ το άρωμα και τη γεύση της!!!
Να'σαι καλά για τις όμορφες και σωστές συνταγές που μας δίνεις!!!
Φιλάκια
Γιάννα μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και καλώς όρισες στην παρέα :)
Προσπαθώ όσο μου επιτρέπει ο χρονος μιας και είμαι απο τις πολλές εργαζόμενες μαμάδες , να μοιράζομαι συνταγές απλές , ευκολές ,καθημερινές και κατά την κρίση μου νόστιμες!
ξέρεις εκτος ότι είσαι πολύ πολυ συμπαθητική φυσιογνωμιά , σε λάτρεψα απο το Αφροδιτούλα ... μιας και η μαμά μου ακόμα έτσι με φωνάζει κι'ας είχω πατήσει τα πρώτα 30άντα ....
φιλιά πολλά :)
Δημοσίευση σχολίου