Υλικά για την γέμιση
500 γρ έτοιμο λεπτό φύλλο , σε θερμοκρασία δωματίου
4 φλ γάλα
250 γρ. γιαούρτι πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά σε θερμ. δωματίου
1 κ 1/2 φλ ζάχαρη
6 κ.σ βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
150 γρ βούτυρο για τα φύλλα
Υλικά για το σιρόπι
2 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Ετοιμασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , τη ζάχαρη και όταν αρχίζει να ζεστένεται , ρίχνουμε το σιμυγδάλι , προσθέτουμε το ξυσμα πορτοκαλιού και μόλις η κρέμα μας είναι έτοιμη αποσύρουμε απο την φωτιά και ανήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το μίγμα στην κρέμα μας ανακατεύωντας συνέχεια. Τέλος προσθέτουμε και τις 6κ.σ βούτυρο.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ πολύ καλά και στρώνουμε τα φύλλα σουρωμένα ένα- ένα και φορμάρουμε τις άκρες για να ψηθούν ωραία.
Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το μίγμα στην κρέμα μας ανακατεύωντας συνέχεια. Τέλος προσθέτουμε και τις 6κ.σ βούτυρο.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ πολύ καλά και στρώνουμε τα φύλλα σουρωμένα ένα- ένα και φορμάρουμε τις άκρες για να ψηθούν ωραία.
Ρίχνουμε μέσα στο πυρέξ το μίγμα της κρέμας μας και ψήνουμε για περίπουε 30-40 λεπτά εώς ότου ροδοκοκκινήσει καλά η επιφάνεια της πίτας μας.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μας σε μέτρια φωτιά για πείπου 10-12 λεπτά , προσέχουμε γιατί φουσκώνει ...
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μας σε μέτρια φωτιά για πείπου 10-12 λεπτά , προσέχουμε γιατί φουσκώνει ...
Οταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο και ενώ είναι ζεστό το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Καλή επιτυχία!
Καλή επιτυχία!
21 σχόλια:
καλημέρα!! καλό μήνα!
Πολύ ωραία ιδέα/παραλλαγή! Η κλασική πορτοκαλόπιτα γίνεται υπέροχη, το γαλακτομπούρεκο είναι κλασικά αγαπημένο, κάτι μου λέει πως ο συνδυασμός θα είναι πετυχημένος!
Καλό μήνα και καλή συνέχεια :)
Αφροδιτούλα μου καλό μήνα πολύ πολύ ωραία η συνταγή σου!!!!
Πάρα πολύ νόστιμο μου φαίνεται!Ένας συνδιασμός που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις μου.Γαλακτομπούρεκο που λατρεύω πορτοκάλι που έχω κολλήσει και φτιάχνω συνέχεια διάφορες λιχουδιές.Θα φταιχτεί το συντομότερο.....
Καλό Μήνα!!Υπέροχος συνδυασμός!!
πολύ ενδιαφερουσα η προταση!θα τη δοκιμασω!
Πολύ ωραία εκδοχή της κλασσικής πορτοκαλόπιτας! Μπράβο Αφροδίτη!
Με ισοπέδωσες τώρα που είπα να συμμαζευτώ, με ισοπέδωσες!
Γράψε κανένα διαιτητικό ποστ για προσαρμογή πληζ!
ΓΛΥΚΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΟΥ!!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!
ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΑ!!
Katerina
The Dark Chef
nadia
erotas
Ξανθή
cook
Vita
newagemama.com
lourdi lourdaki
καλησπέρα σε όλες και σας ευχαριστώ πολυ!:)
αξίζει να την δοκιμάσετε την συνταγή! ειδικά ενα παγώσει λίγη ώρα στο ψυγείο είναι ακόμα πιο νόστιμη!
newagemama κάτι εχω στο μυαλό μου ια αυύριο για την περίπτωση μας ... σε αλμυρό όμως ... εαν πετύχει θα στο αφιερώσω! :)
Πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή!!!!
φιλάκια
Υπέροχος συνδιασμός Αφροδιτούλα!
Κομματάκι στο ξαδελφάκι;;;
Τώρα με τον καφέ μου πόσο θα ήθελα ένα κομμάτι!!
Μου άρεσαν τα λουλουδάκια που έβαλες για ντεκόρ!!
manousina σε ευχαριστώ φιλιά :)
Dafni μου εννοείτε , το καλύτερο κομμάτι , φιλιά :)
Μοντέρνα Σταχτοπούτα και εμένα πολύ μου άρεσαν τα άνθη πορτοκαλίας , σε ευχαριστώ πολύ! :)
Υπέροχος συνδιασμός...μπράβο για την ιδέα...
Πολύ πρωτότυπη η ιδέα σου,Αφροδίτη μου!Φαίνεται νοστιμότατη η πίτα σου!Καλό ΣΚ!
αφροδιτουλα μουυυυυυυυ.. τι κανεις?.. καλο σ.κ φιλακιαααααααααααα..
Lenia μου καλησπέρα σε ευχαριστώ πολύ! :)
queen μου όλα καλά σε ευχαριστώ πολύ!
μια χαρά όλα, απλά με τέτοιο καιρό , αρνούμαι πεισματικά να μείνω σπίτι ... , φιλιά :)
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΟΥ!!!
ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ....
ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ!!!!
ΦΙΛΙΑ!!
Διπλός πειρασμός το πορτοκαλογαλακτομπούρεκο!
Καλή σου μέρα, Αφροδίτη...
:)
Λεμεσία μου , άργησα αλλά το είδα στο σχόλιο σου ...
Σε ευχαριστώ πολύ! Μια διπλή καλησπέρα απο εμένα :) :)
Δημοσίευση σχολίου