Υλικά
1/2 κιλού ταλιατέλες
300 γρ κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
300 γρ τριμμένη γραβιέρα
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1/3 κούπας λευκό κρασί
1 μικρό κρεμύδι τριμμένο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μπαστουνάκια
1/2 κούπα μανιτάρια σε φέτεςαλάτι κ πιπέρι
1 κ.γ ρίγανη
1 κ.γ θυμάρι
Εκτέλεση
Σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σωτάρετε το κρεμυδάκι , το καρότο , τη πιπεριά και τα μανιτάρια.
Προσθέτετε το κοτόπουλο , σβήστε με το κρασάκι αλτοπιπερόστε , προσθέστε τα μυρωδικά και αφήστε το φαγάκι να σιγοβράσει ώσπου η σάλτσα γίνει παχύρρευστη.
Βράστε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο αλάτι με 1 κ.σ λάδι και στραγγίστε καλά.
Μην ξεπλύνετε τα μακαρόνια , γιατί το νερό αφ'ενος μεν θα τα κρυώσει αφέτερου θα παρασύρει
το λεπτό στρωμα γλουτένης απο την επιφάνεια που βοηθάει την σαλτσα να κολλάει επάνω σ'αυτά.
Λαδώστε καλά μια χαμηλή φόρμα με τρύπα στη μέση και βάλτε τα μακαρόνια όπως είναι ζεστά σε κυκλικές στρώσεις ώσπου να γεμίσει η φόρμα.
Πασπαλίστε με την μιση ποσότητα γραβιέρας και ψήστε στους 200 βαθμούς ώσπου να λιώσει το τυρί.
Γεμίζετε το κενό της φόρμας με το κοτόπουλο και περιχύστε τα μακαρόνια με λίγη σάλτσα.
Σερβίρετε ζεστά , συνοδεύοντας με την σάλτσα σε σαλτσιέρα και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Καλή επιτύχια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου