Υλικα
1 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αβγά
1 φλ ζάχαρη
1 φλ αλεσμένη καρυδόψυχα
1 φλ. καρυδόψυχα κοπανισμένη
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζανάκι καφέ εσπρέσσο
1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
ξύσμα από 1 μέτριο λεμόνι
1/2 φλ ελαιόλαδο
1 κ.γ τριμμένο κανελογαρλιφαλο
Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
το χυμό μισού λεμονιού
Για την κρέμα :
200 μλ κρέμα γάλακτος
1/2 φλ άχνη ζάχαρη
1/2 πακέτο κρέμα τυρί
1 δόση καφέ εσπρέσσο
1/2 φλ καρυδόψυχα κοπανισμένη (- 2 κ.σ για το γαρνίρισμα)
Ετοιμασία
Αναμειγνύoυμε σε μπολ την κοπανισμένη και την αλεσμένη καρυδόψιχα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τη μπεϊκιν και τα κανελογαρίφαλα και αφήνετε το μείγμα κατά μέρος.
Χτυπάμε με το μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και τα αβγά μισή ώρα περίπου.
Ρίχνουμε μέσα τον καφέ και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα μας με τα μπαχαρικά , αλέυρι , σιμιγδάλι κ καρύδια.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε ελαφρύ σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα 5 λεπτά περίπου τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού. Το αφήνετε να κρυώσει. Ρίχνετε το σιρόπι στο γλυκό μόλις βγει από το φούρνο. Αφήνετε το γλυκό να απορροφήσει το σιρόπι.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε ελαφρύ σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα 5 λεπτά περίπου τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού. Το αφήνετε να κρυώσει. Ρίχνετε το σιρόπι στο γλυκό μόλις βγει από το φούρνο. Αφήνετε το γλυκό να απορροφήσει το σιρόπι.
Ετοιμάζουμε την κρέμα : Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντυγί προσθέτουμε το τυρί κρέμα , τον καφέ και τα καρύδια.
Μέχρι να κρυώσει η καρυδόπτα και να ρουφίξει καλά το σιρόπι μας ,
βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
Έπειτα καλύπτουμε την πίτα με με την κρέμα , γαρνίρουμε
με καρυδόψιχα και σερβίρουμε!
24 σχόλια:
Ευτυχώς έγραφα στο από κάτω ποστ σου, κι έτσι ήρθα πρώτη, για να πάρω και το μεγαλύτερο κομμάτι βεβαίως;-)
Λαχταριστόοοοοο!!!!
1η κ καλύτερη ΕΛΕΝΑ , σε ευχαριστώ πολύ :-)
και σιρόπι και κρεμούλα! μας κολάζεις!
Αμάν αμάν αμάν... (ακολουθεί μεγάλη σειρά αναστεναγμών και τρελής σιελόροιας! Θέλω, θέλω, θέλω!)
Λαχταριστή η καρυδόπιτά σου,Αφροδίτη μου!Και η προσθήκη του καφέ στην κρέμα θα την κάνει ξεχωριστή υποθέτω!
πρέπει να είναι πολύ γευστικό! Ενα κομμάτι και για μένα!!!!
Τι φωτιά είναι αυτό το πράγμα; Πω πω πω πω πω πω...
γιαμι γιαμι!!!!!!! μοσχομύρισε!!!!!Με βάζεις σε πειρασμό..... Φιλάκια
Πο!Πο!Πο!Τι βλέπουν τα ματάκια μου!Ένα κομμάτι κι από εδώ...
Πολύ ωραία η συνταγή σου! Μ΄αρέσουν οι καρυδόπιτες με σιμιγδάλι ή φρυγανιά.Σιροπιάζονται καλύτερα
Ενα κομάτι και για μένα παρακαλώ!!!Αριστούργημα φαίνεται!!!
Καλό απόγευμα!!
α πα πααααα...
ΚΑΙ καρυδόπιτα ΚΑΙ γεύση καφέ;
Τέλειο!!!
Υπέροχο!!!
Θέλω διπλή μερίδα!!!
KAΡΥΔΟΠΙΤΑ!!!!!!!
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ!!!
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΟΣΑ ΓΛΥΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΧΙΧΙΧΙ!!!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΣΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ Η ΒΑΦΗ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΑ ΒΑΦΟΥΜΕ!
ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!!
πραγματικά νομίζω πως αυτή η εκδοχή θα μου αρέσει πολύ...πάρα πολύ!!!
Μμμμ! Καρυδόπιτα σιροπιασμένημένη και "βουτυράτη"! :)
τελευταια??????..θα παρω το ταψιιιιιιιι...
μου αρεσει η καρυδοπιτα και με γευση εσπρεσοο.. πωπω.. θα θυμιζει τιραμισου.. τελειααααααα..
καλο βραδυυυυυυυυυυυ...
Γαστελοπλήξ , sstamoul, Λένια ,Εύη , KANTHARE , manousina , "Στον δικό μου υπέροχο κόσμο....", Vita , RIRI , Betty's Cuisine , lourdi , Pansofix , kitchenStories , ta matia mou
καλημέρα , σας ευχαριστώ :-)
Καλά...ένα θα πω κι άλλο κανένα....όταν το είδα άρχισα να ξεροκαταπίνω!!!!!!
Φοβερό δείχνει πράγματι και γι'αυτό θα το δοκιμάσω!!!!
Φιλιά, Φανή
Φαίνεται εκπληκτική!!Θα την δοκιμάσω.Πέρνα μία βόλτα από εμένα για ένα παιχνιδάκι
Άν σου πω οτι λιποθυμάω...υπάρχει περίπτωση να έχω μερικά κομμάτια???
Τέλεια!!!!
Φιλάκια, καλό Σαβ/κο!!!
οτιδηποτε περιεχει εσπρεσσο το θελω!ειμαι εθισμενη το ομολογω!
Φανή , Ευα , Νάντια , Ειρήνη καλησπέρα , σας ευχαριστώ :-)
Ειρήνη μου ομοιοπαθούσα κ εγω με τον εσπρέσσο :-)
Βλέπω "Θεά" μου ότι δεν έτυχε αλλά πέτυχε!!!
Μπράβο.....
αχ! ναι Μάρα μου πέτυχε , φιλιά :)
Δημοσίευση σχολίου