Υλικά για την κρέμα
4 αυγά και 2 ασπράδια αυγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
600γρ τυρί κρέμα
4 κ.σ. αλεύρι
2 βανίλιες
250 γρ κατεψυγμένα κεράσια ή βατόμουρα ή φράουλες ή μυρτιλα
(οτι γεύση μας αρέσει)
(οτι γεύση μας αρέσει)
Υλικά για την βάση σοκολάτας
2 φλ. αλεύρι
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
2 κρόκους αυγών
1 φλ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ σκόνη κακάο
150 γρ βούτυρο
Υλικά για την διακόσμηση
50γρ κατεψυγμένα κεράσια
2 κ.σ χυμό πορτοκάλι
2 κ.σ χυμό πορτοκάλι
άχνη ζάχαρη
Ετοιμασία
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αφαιρούμενη βάση και στρώνουμε καλά την ζύμη μας στο πάτο της φόρμας.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για την κρέμα μας , εκτός από το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει τα κεράσια και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο τέλος στο μείγμα κρέμας τυριού.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα μας , πάνω από την σοκολατένια βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί καλά , πριν βγάλουμε από το φούρνο και αν χρειάζεται ψήνουμε για ακόμα λίγο.
Ετοιμάζουμε τα υλικά για την διακόσμηση του κέικ μας , σε τηγάνι βάζουμε τα κεράσια , προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσουν ελαφρά τα υγρά από τα κεράσια και ο χυμός πορτοκαλιού.
Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει.
Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει.
Μόλις το κέικ μας βγει από το φούρνο , περιχύνουμε με το σιρόπι και τα κεράσια , πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
14 σχόλια:
Δείχνει υπέροχο και πολύ διαφορετικό!
Ευχαριστώ Λίλα.
... προσπαθώ εκτός απο "κλεμένες συνταγές για τρουφάκια" να ανεβάζω και κάποιες διαφορετικές συνταγές πού και πού :-)
Ναι Αφροδιτούλα....να βάζεις όπως είπαμε και φύλλα χρυσού στα τρουφάκια και το Υπέροχο Τσηζ Κέικ σου, άλλη φορά να το ψήνεις σε ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟ!!!
Αν το ψήσεις σε ηλεκτρική κουζίνα, είναι..αντιγραφή...........
Εεεε...μα πια!!!!!!!!!!!!
Δάφνη μου δλδ πάλι βλακεία έκανα ε; :-(
... μου αρέσουν οι παρατηρήσεις σου πάντως ... διορθώνομαι ... χαχαχαχα
φιλιά
Αφροδίτη μου, έχασα επεισόδια?
Δεν ξαναφεύγωωωωω.
Τσιζ κέϊκ λαχταριστό!
Πόσο θα το ήθελα τώρα με το απογευματινό καφεδάκι μου...
Φιλί, κούκλα μου
Πάντα προτιμούσα τα cheese cake που ψήνονται στο φούρνο!!!Θεωρώ οτι ειναι πιο..αυθεντικά!!!Και το δικό σου Αφροδιτούλα ειναι τέλειο!!!!Για τα υπόλοιπα.....μη χολοσκάς ...ο χώρος ειναι τεράστιος και λογικό ειναι να υπάρχουν και δυσάρεστα..who cares????
φιλάκια!!!!
Διαμαρτύρομαι...και απαιτώ η επόμενη συνταγή να μου την αφιερώσεις.Να είναι γλυκό...(και φυσικά κάτι εκλεκτό..όπως ένα πρωτότυπο γαλακτομπούρεκο)χαχαχαχαχαχαχαχαχαχχα
Και σε μένα κοριτσάκι μου θέλω να αφιερώσεις μια συνταγή, όχι όμως γλυκό αλλά φαγητό...ένα πιάτο γκουρμέ...όπως ένα "κονσομέ πατσά" με μια αφράτη μούς απο σκορδοστούμπι παραδείγματος χάριν!!!
Αλλά ψάξε καλά όμως μήπως και έχει κατοχυρωθεί η συνταγή και τα ακούσεις πάλι!!!!!!
Φιλιάααα!!!!!!!
Ζαμπια , Ριρι καλημέρα σας ευχαριστώ! :-)
Μάρα μου σου ετοιμάζω μοναδική αφιέρωση ... αλλά για το γαλακτομπούρεκο θα τα χαλάσουμε .... το γαλακτομπούρεκο είναι αποκλειστική συνταγή της δικής μου προπροπροπρογιαγιάς οκ;
Γιάννα μου αφράτη μους απο σκορδοστούμπι ; καλά διαβάζω ; .... κάτι να βρώ να "κλέψω"... ε, να σκεφτώ ηθελα να πώ! ...
Να'στε καλά κορίτσια μου!!!! :-):-):-)
Χμμ εκτος του οτι ειναι τελεια η συνταγη και θα την κανω μολις επιστρεψω στο νησι, μυριζομαι οτι κατι "εγινε" στο blogοσπιτο σου...Μαλλον κι εγω εχω χασει επεισοδια...Αλλα αυτοι οι ατιμοι οι "ανωνυμοι" ειναι σαν τις ακριδες-πεφτουν ολοι μαζι!
Αφροδιτούλα μου!!
Καταρχήν εύχομαι ετυχισμένο το 2011!!!
Το γλυκάκι σου υπέροχο!!!
Σε φιλώ και καλή εβδομάδα να έχεις!!
Σοφάκι μου σε ευχαριστώ! όλα καλά ... ψέκασα ... και νομίζω χάθηκαν! :-)
Εvaki σε ευχαριστώ πολύ , καλή χρονιά ότι επιθυμείς! :-)
Γλύκα το γλυκάκι, λαχταριστό!!!
Μόνο και μόνο το γεγονός ότι δημοσίευσες αυτό το σχόλιο νομίζω ότι λέει πολλά...
Πατριώτισσα manousia μου σε ευχαριστώ ... :-)
Δημοσίευση σχολίου