1 κοτόπουλο , βρασμένο και ξεκοκαλιασμένο , κομμένο σε κυβάκια
1/2 κιλό φύλλο για πίτες
1 φλ φέτα τριμμένη
1 1/2 φλ μανιτάρια σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε κύβους
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
1/2 φλ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αβγά χτυπημένα
1/2 φλ ελαιόλαδο
3 κ.σ βούτυρο
1/3 φλ κρασί λευκό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι ,πιπέρι
1 κρόκο αυγού ανακατεμένο με 2 κ.σ νερό
σουσάμι για πασπάλισμα
Ετοιμασία
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την γέμιση.
Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι , με 3 κ.σ ελαιόλαδο , τις πιπεριές και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο σβήνουμε με το κρασί και κατεβάζουμε το μείγμα απο την φωτιά.
Προσθέτουμε το τυρί , το μαϊντανό , αλάτι και πιπέρι και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.
Ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με το βούτυρο και με αυτό θα αλείψουμε τα φύλλα μας.
Σε λαδωμένο σκεύος στρώνουμε τα μισά φύλλα , αλείφοντας ενδιάμεσα με το μείγμα λάδιου-βουτύρου. Στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και συνεχίζουμε να στρώνουμε τα υπολοιπα φύλλα.
Στο τελευταίο φύλλο διπλώνουμε μέσα στις άκρες του σκεύους μετο πινέλo και χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια.
Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο αβγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Αν πάρει πλύ χρώμα κατά την διάρκεια του ψησίματος σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο.
Καλή επιτυχία!
*Η συνταγή είναι δημοσιευμένη στο περιοδικό olive (Δεκ.2009)
*Η συνταγή είναι δημοσιευμένη στο περιοδικό olive (Δεκ.2009)
16 σχόλια:
Δυστηχώς δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία την πίτα κομμένη ... την έφτιαξα για το πρωτοχρονιάτικο, μεσημεριανό , γιορτινό μας τραπέζι και δεν έμεινε ψίχουλο!
Φαίνεται υπέροχο!
Και μόνο απο τα υλικά του φαίνεται Αφροδίτη μου πόσο ωραία είναι!!!
Cranberry σε ευχαριστώ :-)
ilag29 ευχαριστώ και εσένα :-)
Φαίνεται πολύ λαχταριστή και εύκολη!!!
Επειδή είμαι λίγο άσχετη με τις πίτες, αυτό το φύλλο μπορώ να το βρω στο εμπόριο;
Ευχαριστώ!
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΣΟΥ!!
ΜΠΡΑΒΟ!
ΦΙΛΙΑ!!
Δεν θέλουμε άλλη φωτογραφία. Μας αρκεί αυτή. Απλά θέλουμε κι άλλα ταψιά.
Μέχρι τώρα την έφτιαχνα ανοιχτή, με γεύση σαν πίτσας (πιπεριές-κίτρινο τυρί) αλλά αυτή φαίνεται πολύ πιο ωραία και θα την κάνω οπωσδήποτε έτσι την επόμενη φορά!!!
Αφροδιτούλα μου δεν χρειάζεται να την δούμε και κομμένη την πίτα σου, φαίνεται και ψημένη και άψητη στις φωτογραφίες ότι είναι "θεϊκή"!!! Και απο τα υλικά της είναι και νοστιμότατη...γειά στα χεράκια σου!!!
ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΡΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.
@NΑΝΤΙΑ: καλησπέρα , το φύλλο ναι , εμπορίου είναι , απλά είναι λίγο πιο χοντρό , απο τα φύλλα κρούστας που είναι για γλυκά , έχουν την ένδειξη "φύλλα για πίτες". Σε ευχαριστώ :-)
@Γεωργία: Γεωργία μου σε ευχαριστώ , φιλιά :-)
@Κanthare: έτοιμάζονται λοιπόν οι λαμαρίνες :-) σε ευχαριστώ!
@Έφη : Έφη μου σε ευχαριστώ , και η ιδέα σου για την "πίτσα-πίτα" πολύ καλή! θα το δοκιμάσω :-)
@Γιάννα μου σε ευχαριστώ πολύ και σε φιλώ :-)
@JK να'σαι καλά , σε ευχαριστώ! :-)
(το μνμ σου το έχω λάβει ... απο εβδομάδα θα έχεις ... "πακέτο")
Καλό βράδυ σε όλους :-)
Πως να μείνη Αφροδιτούλα μου κομμάτι για φωτογράφηση???Αυτό λογικά, αδειάζει το ταψί με το που βγαίνει απο το φούρνο!!!!!
Ριρί μου σε ευχαριστώ!
πάντως εκείνο το μεσημέρι που απολαύσαμε την κοτόπιτα , πρέπει να σε είχε πιάσει λόξυγκας!
όλες οι γυναίκες σχολιάζαν την υπέροχη τσάντα που έχω κερδίσει απο το διαγωνισμό σου!
καμία δεν πίστευω πως τις φτιάχνεις μόνη σου!
ξετρελάθηκαν τους έδωσα την ηλεκτ. σου διευθύνση και ετοιμάζουν τις παραγγελίες τους!
φιλιά :-)
Ααααα πολύ ωραία η πίτα σου.Θα την φτιάξω με μπιφτέκια γαλοπούλας που έχω σήμερα και μάλλον θα μείνουνε αφάγωτα.Θα σου πω για το αποτέλεσμα!
Erota (πόσο μου αρέσει όταν γράφω το όνομα σου!!!) καλημέρα , θα περιμένω εντυπώσεις! σε ευχαριστώ :-)
Δημοσίευση σχολίου