Υλικά για το κέικ
250 γρ βούτυρο "τύπου" κερκύρας σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ αλεύρι φαρινάπ
500 γρ αλεύρι φαρινάπ
1 1/2 φλ. ζάχαρη
6 αβγά
1 1/2 φλ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
1 φλ φρέσκο γάλα
2 κ.σ λικέρ amareto
6 αβγά
1 1/2 φλ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
1 φλ φρέσκο γάλα
2 κ.σ λικέρ amareto
1 κονσέρβα βύσσινο ΚΥΚΝΟΣ
2 κ.σ λικέρ amareto
2 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ κόρν φλάουρ
1/2 φλ αμύγδαλα φιλέ
Ετοιμασία
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.
Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε λίγη-λίγη την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι και το λικέρ.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα που έχουμε ήδη αλείψει με λίγο βούτυρο και αλευρώσει.
Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα βύσσινα από το ζωμό , και κρατάμε 3-4 κ.σ από το ζωμό της κονσέρβας.
Στις 3-4 κ.σ από το ζωμό των βύσσινων ανακατεύουμε το κορνφλάουρ.
Βάζουμε τα βύσσινα σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το λικέρ και την ζάχαρη ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά.
Προσθέτουμε το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε ώσπου να δέσει το μείγμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Προσθέτουμε το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε ώσπου να δέσει το μείγμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Μόλις το κέικ μας είναι έτοιμο αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα , αφήνουμε 5-10 λεπτά να σταθεί-κρυώσει και περιχύνουμε το κέικ αμυγδάλου με τη σάλτσα βύσσινου.
Πασπαλίζουμε με ένα σουρωτήρι την άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία!
14 σχόλια:
Πολύ δελεαστικό ...και με το βυσσινάκι του...θα κεραστώ!
Τι???Εγώ δεν έχω πει κουβέντα για δίαιτα, άρα κερνιέμαι...χαχαχα!!!!
Έφη μου να κεραστείς! χχχχχχ
σε ευχαριστώ!:-)
Αυτό δεν είναι κέικ, είναι υπερπαραγωγή!
Πολυ νοστιμο φαινεται!!!Το βυσσινο μου τα χαλαει λιγο (δεν το πολυσυμπαθω!) αλλα μου αρεσει η εκτελεση!Σ'ευχαριστω για τις ευχες σου!Ανταποδιδω!:)
Πολυ ωραιο και λαχταριστο το κεικ σου μπραβο.Πιο λετε στην Ελλαδα βουτυρο Κερκυρας το καθαρο?
Τι καταπληκτικά χρώματα!
Μόνο που το βλέπεις μοιάζει με ανοιξιάτικο στεφάνι!
Πολύ ωραία εμφάνιση, Αφροδίτη, και από γεύση δεν υπάρχει αμφιβολία. Απλό στη λύση,, δύσκολο να το εμπνευστείς!
Φιλί
Καλό Σ/Κ
Απαπαπαπααπα....μου τρέχουν τα σάλια "Θεά" μου!
Θέλω την μερίδα του "λέοντος"...Φιλιάααααααααααααα
@Αγγελική μου σε ευχαριστώ! :-)
@Άλεξ μου , να σου πω την αλήθεια ,
όταν τελειώσα το κείκ δεν ήμουν πολύ ενθουσιασμένη ... όταν το κόψαμε
και δοκίμασα διαλύθηκαν όλοι μου ενδιασμοί! φιλιά σε ευχαριστώ:-)
@Ανώνυμε : το "τύπου" Κερκύρας , είναι φρέσκο αγγελαδινό βούτυρο , με εξαιρετική γεύση και μοναδικό άρωμα! σε ευχαριστώ :-)
@Ζαμπιά μου , όντως την εμφάνιση την σχολίασαν όλοι πολύ θετικά! φιλιά πολλά σε ευχαριστώ καλό ΣΚ!:-)
@Μάρα μου εννοείτε την μερίδα του "λέοντος"!!!!φιλιά σε ευχαριστώ :-)
Μόνο εσύ θα μπορούσες να εμπνευστείς και να φτιάξεις αυτό το κέικ!!Ένα πανέμορφο στεφάνι ανοιξιάτικο όπως λέει και η Ζαμπία, με τα αρώματα του αμυγδάλου και του αμαρέττο!!!!!
Καλό Σαββατοκύριακο κοριτσάκι!!!!
Το σούπερ κέικ!!!!!
Υπέροχο Αφροδιτούλα μου και πανέμορφο!
Γιάννα , Δάφνη μου , καλημέρα , σας ευχαριστώ πολύ κούκλες μου , φιλιά! :-) :-)
Αρχικά φαίνεται πανέμορφο. Τέλεια εικόνα. Είναι και νόστιμο,ε;;;;;
Πολύ όμορφο το κέικ σου Αφροδίτη μου και η σάλτσα βύσσινου μου αρέσει ιδιαιτέρως. Επίσης η όλη εμφάνιση του του κέικ αμυγδάλου είναι υπέροχη!!! Μπράβο!!
Manousina & ilag29 σας ευχαριστώ πολύ! :-)
Δημοσίευση σχολίου