150 γραμμ. αλεύρι μαλακό
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
120 ml ταχίνι
120 ml ελαιόλαδο
300 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 ml χυμό πορτοκάλι
50 ml κονιάκ
1 κ.γ. κανέλα
1 κούπα καρύδια και αμύγδαλα, χοντροκοπανισμένα
Ετοιμασία
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το μίξερ το ταχίνι και το ελαιόλαδο με
τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού,
το κονιάκ και την κανέλα.
Σχηματίζουμε έναν κρατήρα στο κέντρο του αλευριού και προσθέτουμε
το υγρό μίγμα στο αλεύρι.
το υγρό μίγμα στο αλεύρι.
Ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς ίσα να ενσωματωθούν.
Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα, γιατί το κέικ δεν θα γίνει αφράτο.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά τη φόρμα του κεικ και γεμίζουμε με το μίγμα μας.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 170-180 βαθμούς.
6 σχόλια:
Πρέπει να το δοκιμάσω! Μου αρέσουν οι συνταγές που δεν έχουν βούτυρο και αυγά! Και το ταχίνι είναι πολύ υγιεινό! Σ ευχαριστώ!
Φαίνεται λαχταριστό τώρα μάλιστα που άρχισα να τρώω και ταχίνι.Μπράβοοοοο
Αγγελική μου είναι πραγματικά πολύ νόστημο!
Νάντια μου το ταχίνι είναι πολύ θρεπτικό , εμείς ανακατεύουμε με μέλι ή μαρμελάδα και ο μικρός δεν το αλλάζει στις φρυγανιές του!
Ευχαριστώ και τις 2 σας , φιλιά :-)
Τώρα που έρχεται η Σαρακοστή ότι πρέπει είναι.Υγιεινό και νηστίσιμο!
Καλησπέραααααααααααααααααααααα!
Μμμμμμ....τέλειο φαίνεται!!!!!Καλή χρονιά με υγεία και πολλές ωραίες συνταγές,όπως αυτή!!!Καλό βράδυ!!!
Να είσαι καλά Ελένη , σε ευχαριστώ πολύ :)
Δημοσίευση σχολίου