Υλικά
600 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κ.σ μέλι
500 γρ κουβερτούρα από 70% κακάο
450 γρ μπισκότα τύπου μιράντα , πτιμπερ ή ότι μας αρέσει
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
50 ml τεντούρα ή αλλο λικέρ της αρεσκείας σας
Ετοιμασία
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί , σε μέτρια φωτιά.
Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια , σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μέλι. Λίγο πριν βράσει η κρέμα γάλακτος την αδειάζουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης ή ένα κουτάλι.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο να σταθεροποιηθεί το μείγμα μας.
Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια , προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ραντίζουμε με το λικέρ μας. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας γκανάζ και ανακατεύουμε πολύ καλά , για να ενωθούν τα μπισκότα με την σοκολάτα.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα του κέικ και αφήνουμε στο ψυγείο μα για τουλάχιστον 2 ώρες.
Για να ξεφορμάρουμε , βυθίζουμε τη φόρμα κατά τα 3/4 σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζουμε το γλυκό μας σε μια πιατέλα.
Καλή επιτυχία!
*Η συνταγή είναι παραλλαγή μου από συνταγή του Σ.Παρλιάρου.
20 σχόλια:
Οπως πάντα χρυσοχέρα!! Λατρεύω την τεντούρα :)
ΑΡΓΕΙΣ....ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΣ!!!!
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΟΜΟΡΦΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ!!!
Βαλε μου ένα κομματι και στείλτο μου με το καραβι!:D
Υπεροχο φαίνεται!!!
Τα φιλια μου...!
Αφροδίτη μου μας έλειψες αλλά μας αποζημίωσες με λαχταριστό σοκολατο-γλυκάκι!!
Υπέροχο!!
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Καλημέρα Αφροδίτη! Αυτό το μωσαϊκό, αν και ιδιαίτερα απλό είναι πολύ εθιστικό! Έτσι το φτιάχνω κι εγώ, με τη μόνη διαφορά ότι δεν βάζω ξύσμα. Φιλιά!
Πω πω μου αρεσει το μωσαικό, σρέσει και στα κοριτσια.. Τεντουρα εχω απο τον γάμο της Χαράς... Θα το δοκιμάσω!!!
Φιλιά γλυκιά μου!!
Πολύ λαχταριστο φαινεται!
Γεια στα χερια σου!
Αναβω τζάκι το απόγευμα!
Θα πάρει φωτιά και η κουζίνα μου φαίνεται!!!
Έχω και όλα τα υλικά οποτε ποιος με πιάνει!!!!!
Α ρε Αφρουλι τι μας κανεις!!!!!
Αφροδιτούλα μου τι κάνεις?Έχετε μπλέξει με τα διαβάσματα?Μου αρέσει πολύ και το δικό σου μωσαϊκό.Καλό σου σαββατοκύριακο
Αφροδιτουλα μου τι ειναι αυτος ο πειρασμος!!!!!!και με τεντουρα????? γεια στα χερια σου και παντα γλυκαμενη
λατρεμενο γλυκο!!!
Αγαπημένο γλυκό των παιδικών μου χρόνων!!!!! Θέλω ένα μεγάλο κομμάτι!!!
Πολλά φιλιά
Καλησπέρα Αφροδίτη. Καλώς μας ήρθες πάλι. Εξαιρετικό το γλυκάκι, εμφάνιση αρίστη, φαντάζομαι και γεύση. Μπράβο. Καλό βράδυ και καλή αρχή νέας εβδομάδας.
Λαχταριστό και εύκολο...ένα κομμάτι και από 'δω..παρακαλώ!!!χιχιχι καλό βράδυ!!!
Αφροδίτη δεν ξέρω την συνταγή του Παρλιάρου αλλά και η δική σου δείχνει τέλεια! Η τεντούρα κάνει τη διαφορά;
wraio to glukaki kprwtotuph h prosthiki tentouras!
Αφροδίτη τέλειο το γλυκό!ΚΑι το λέω με σιγουριά γιατί φτιάχνω συχνά γκανάς και τη λατρεύω,μπορώ να ζω μόνο με αυτή!!
Καλό Μήνα με Θετική Ενέργεια!
Roadartist , lourdaki , Alex ,ΕΛΕΝΑ , Ερμιόνη , Νίκη , Elpiniki , Βάσια , nadia , Ειρήνη Σ , apinkdreamer , manousina , Helen Gr, eleni , Vita , Ειρήνη , Athina & ΔΗΜΗΤΡΑ
σας ευχαριστώ πολύ όλες ♥ ♥ ♥
Έχω μπλέξει άσχημα τον τελαυταίο καιρό , με διάφορα , ευτυχώς όμορφα και όχι άσχημα μπλεξίματα!
Και μέσα σε όλα αυτά , χάλασε και το λάπτοπ μου ... όμως ο Αγ.Βασίλης( σύζηγος μου ) δεν με ξέχασε μιας και ήμουν καλό παιδί αυτή την χρονιά , εχτές μου έφερε τον νεό μου υπολογιστή όπως σας γράφω σήμερα το 1ο μνμ!
Vita η τεντούρα κάνει την διαφορά ναι , αφήνει αυτή την γλυκόπικρη γεύση κανέλας και γαρίφαλου στον ουρανίσκο που τρελένει τις αισθήσεις! Η συνταγή του κ.Παρλιάρου είχε πολύ περισσότερα υλικά και ήταν σαςν τούρτα , εγω την απλοποίησα και πρόσθεσα την τεντούρα!
Athina μου και εγω θανατιτή της σοκολάτς!
πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας , σας ευχαριστώ και πάλι , επιτέλους θα μπορώ και εγω να βλέπω πάλι τις αναρτήσεις σας :-)
Τέλεια συνταγή ..!! Εγώ από πάνω βάζω ινδοκάρυδο ανακατεμένα με τρούφα σοκολάτας μαύρη !! Θεϊκό!!!!!!!!!!!
Δημοσίευση σχολίου