Dark chocolate serano cake!




Σας ορκίζομαι πως εαν είχατε μόνο ένα όνειρο για ένα πικρό κέικ σοκολάτας...σίγουρα θα ήταν αυτό!
Την πικρή γεύση της μαύρη σοκολάτας ή την μισείς ή την λατρεύεις!
Για εσάς λοιπόν που την λατρεύετε αυτό είναι απλά το καλύτερο κέικ πικρής σοκολάτας στον πλανήτη!


Υλικά 

1 φλ αλατισμένο βούτυρο
1 2/3 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη  
3  αυγά χτυπημένα
2 κ.σ λικέρ καφέ ή κονιάκ
3 σοκολάτες serano (65γρ η κάθε μια)
1 1/2 φλ γ.ο.χ αλεύρι + 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ σκονη κακάο 
1 πρέζα κανέλα 
1 φλιτζάνι βραστό νερό

Ετοιμασία

Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε
 τη ζάχαρη και το βούτυρο να λιώσουν.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης 
και προσθέτουμε την σκόνη κακάο, την κανέλα, 
τις 2 απο τις 3 σοκολάτες serano και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 
Όταν έχουν ενσωματωθεί όλα τα υλικά μας αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε το βραστό νερό και το αλεύρι.
Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και παράλληλα 
όμως ανακατεύουμε για να μην "βράσουν" 
τα αυγά στο ζεστό μείγμα μας. 
Τέλος προσθέτουμε το λικέρ καφέ ή το κονιάκ.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος 30χ20.
(που πρίν έχουμε περάσει με βούτυρο κ πασπαλίσει με σκόνη κακάο)
Ψήνουμε για 25-30 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς με αέρα.
Στο διάστημα αυτό λιώνουμε σε μπέν μαρί τη 1 σοκολάτα serano που μας έχει μείνει.
Μόλις βγάλουμε το κέικ απο τον φούρνο, 
αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αλέιφουμε την επιφάνεια του με 
την λιωμένη σοκολάτα serano.

Κόβουμε σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα κομμάτια 
και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο κακάο εαν θέλουμε!

Καλή Επιτυχία!

2 σχόλια:

Ζέτα είπε...

Αν το ψήσω στις αντιστάσεις θα βγεί καλό?
Νομίζω θα πρέπει να προσθέσω 20 βαθμούς.

Afroditi Dionysopoulou είπε...

Γεωργία καλησπέρα!
Να το ψήσεις στην θερμοκρασία που ψήνεις συνήθως τα κείκ σου στις αντιστάσεις!
Φυσικά και θα βγεί καλό!
Σε ευχαριστώ πολύ!