Υλικά για την ζύμη
1& 1/4 φλ αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.γ ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
6 κ.σ παγωμένο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 κ.σ παγωμένο νερό
Υλικά για την γέμιση
θυμάρι
αλάτι και πιπέρι
λίγο φρέσκο δυόσμο
Ετοιμασία
Βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι στο μπολ του μίξερ.
Προσθέτουμε σταδιακά τα κομμάτια βουτύρου.
Χτυπάμε τα υλικά για περίπου 4-5 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το παγωμένο νερό.
Όταν όλα τα υλικά μας, αναμειχθούν καλά, σταματάμε το μίξερ και τυλίγουμε την ζύμη μας με πλαστική μεμβράνη.
Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο μας για 1/2 ώρα.
Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας,
ανακατεύοντας όλα τα υλικά μας, εκτός από τον δυόσμο.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο
και με την βοήθεια ενός πλάστη,
ανοίγουμε την ζύμη μας στο μέγεθος
του σκεύους που θα χρησιμοποιήσουμε.
Θα πρέπει να καλύψουμε και λίγο από το πλαϊνό του σκεύους.
(ίσως χρειαστούμε και λίγο αλεύρι ή ανοίγουμε την ζύμη μας ανάμεσα σε 2 λαδόχαρτα)
Γεμίζουμε την ζύμη της τάρτας με την σάλτσα ντομάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα
για 20-25 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο μας, πασπαλίζουμε με φρέσκο δυόσμο!
Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο μας, πασπαλίζουμε με φρέσκο δυόσμο!
Καλή επιτυχία!
2 σχόλια:
Καλησπέρα! Πολύ ωραία η τάρτα, πεντανόστιμη!!! Γεια στα χέρια σου!
νοστιμη, τραγανη, ελαφρια και ωραια , σευχαριστω Αφροδιτη
Δημοσίευση σχολίου