Ένα παγωτό με έντονη, πλούσια, γεύση γλυκόπικρης σοκολάτας!
Η πιο εύκολη συνταγή για το πιο νόστιμο
παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή.
Το μυστικό σε αυτό είναι το "σκοτεινό" παγωτό σοκολάτας
είναι να χρησιμοποιήσετε την
καλύτερη σκόνη κακάο που μπορείτε να βρείτε.
καλύτερη σκόνη κακάο που μπορείτε να βρείτε.
Για αυτό το παγωτό εγώ χρησιμοποιώ 100% κακάο, Valrhona.
Η αρχική σκέψη ήταν να ενσωματώσω ένα
σοκολατένιο σιρόπι στην κρέμα παγωτού.
Με αυτόν τον τρόπο ξαφνικά η κρέμα απέκτησε
μια μεταξένια υφή και πλούσια γεύση μαύρης σοκολάτας ,
που πραγματικά μουδιάζει τον ουρανίσκο.
μια μεταξένια υφή και πλούσια γεύση μαύρης σοκολάτας ,
που πραγματικά μουδιάζει τον ουρανίσκο.
Η συνταγή είναι απλή και εύκολη.
Υλικά για το σιρόπι σοκολάτας
1 φλιτζάνι κοσκινισμένη σκόνη κακάο
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλ μέλι
1 πρέζα αλάτι
σπόρους από 1/2 φρέσκια βανίλια
3 σοκολάτες serano -τεμαχισμένες (65gr η κάθε μια)
Ετοιμασία για το σιρόπι
Προσθέτουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις σοκολάτες serano)
σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε και φέρνουμε σε σημείο βρασμού,
μέχρι το σιρόπι να αρχίσει να κάνει φυσαλίδες.
Αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι
στο σκεύος που έχουμε τεμαχίσει τις σοκολάτες.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα
και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Υλικά για την κρέμα παγωτού
250 γραμ. φυτική σαντιγί (1 συσκεασία)
400 γραμ. ζαχαρούχο γάλα (1 συσκευασία)
300 γραμ. γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)
1 δόση καφέ εσπρέσο
2 κ.σ κοσκινισμένο κακάο
Ετοιμασία
Χτυπάμε την φυτική σαντιγί στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 10 λεπτά.
Έπειτα ρίχνουμε το κακάο και τον καφέ.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και
εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα και το ζαχαρούχο γάλα.
Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα 3 υλικά.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας το κρύο σιρόπι σοκολάτας.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και βάζουμε στην
κατάψυξη να παγώσει για 1 ώρα.
Χτυπάμε πάλι το μείγμα μας με το μίξερ και αφήνουμε να παγώσει πάλι για 1 ώρα.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για ακόμα μια φορά.
Τέλος αφήνουμε το παγωτό μας να παγώσει καλά
για τουλάχιστον 4 ώρες πριν σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου