Υλικά για την ζύμη
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ. αλάτι
240 ml νερό χλιαρό
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Υλικά για την γέμιση
σάλτσα ντομάτας ή σάλτσα με κιμά
αλλαντικά της αρεσκείας μας
μυρωδικά ( θυμάρι , βασιλικό , ρίγανη)
μοτσαρέλα κίτρινη ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας
μανιτάρια , πιπεριές (ψιλοκομμένα) κ.τ.λ ....
* Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπόλ.
Ετοιμασία
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε μέσα τη διαλυμένη μαγιά
και ανακατεύουμε.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε
μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.
Βάζουμε στα χέρια μας το ελαιόλαδο και ζημώνουμε ακόμα λίγο.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για σχεδόν μια ώρα.
Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη , την ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά.
Πέρνουμε κάθε φορά μικρά κομμάτια ζύμης
( σχεδόν όσο το μέγεθος ενος μικρού μανταρινιού).
Ανοίγουμε την ζύμη , με τα δάχτυλά μας ,
προσθέτουμε μια κουταλιά απο την γέμιση (σάλτσα - αλαντικά - τυρί) ,
κλείνουμε προσεχτικά την ζύμη στηματίζοντας , μια μπάλα.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόχαρτο ,
με το σημείο όπου κάναμε την ένωση να ακουμπάει στο ταψί.
Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούνο για περίπου 10-12 λεπτά ή εως
ότου ροδίσουν ομοιόμορφα οι μπάλες πίτσας μας.
Καλή επιτυχία!