Τυροπιτάκι τριαντάφυλλο!




Υλικά



500 γρ φαρίνα αλεύρι

250 γρ γιαούρτι στραγγιστό

λίγο αλάτι

200 ml λάδι καλαμποκελαιο


σουσάμι



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ



200 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο

200 γραμμάρια ανθότυρο

200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη

400 γραμμάρια κασέρι τριμμένο



Ετοιμασία


Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε 
να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Την αφήνουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. 

Την χωρίζουμε σε 10 μικρά μπαλάκια.
Ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο, όχι πολύ λεπτό, 


Βάζουμε στη μέση μια μεγάλη κουταλιά από την γέμιση που 
ετοιμάσαμε και  χαράζουμε το υπόλοιπο κομμάτι ζύμης σε 4 σημεία. 
Kλείνουμε το πρώτο κομμάτι 
ζύμης/φύλλο που χαράξαμε , 
περικλείοντας μέσα την γέμιση.



Παίρνουμε και το απέναντι κομμάτι 
ζύμης/φύλλο και κλείνουμε βάζοντας το από πάνω από το πρώτο φύλλο.

Συνεχίζουμε με τα επόμενα κομμάτια 
ζύμης/φύλλα κλείνοντας τα το ένα πάνω στο άλλο και αυτά, 
σχηματίζοντας το λουλούδι.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Pizza Κουλούρι!



                                                             


Την προηγούμενη εβδομάδα με λιλιπούτειους επίδοξους σεφ , 
μαζευτήκαμε για να δημιουργήσουμε! 
Παίξαμε με το ζυμάρι , μάθαμε για τα υλικά που
 - νομίζαμε -  δεν μας αρέσουν ... (μανιτάρι - πιπεριά - θυμάρι -κρεμμύδι )
 και μαγειρέψαμε τα πιο νόστιμα κουλούρια πίτσας! 
Πάμε να τα φτιάξουμε και μαζί αυτή την φορά!

Υλικά για την ζύμη


 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1/2  κ.γ. αλάτι

240 ml νερό χλιαρό  

1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο


Υλικά για την γέμιση

σάλτσα ντομάτας

μυρωδικά ( θυμάρι , βασιλικό , ρίγανη )

μοτσαρέλα κίτρινη ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας
αλλαντικά  , μανιτάρια , πιπεριές (ψιλοκομμένα) κ.τ.λ ....



Ετοιμασία 
 
Διαλύουμε  τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι. 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ. 

Ρίχνουμε μέσα τη διαλυμένη μαγιά και ανακατεύουμε.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε

μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.



Βάζουμε στα χέρια μας το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε ακόμα λίγο. 

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε

ζεστό μέρος για σχεδόν μια ώρα. 

Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη , την ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά. 

Παίρνουμε κάθε φορά μικρά κομμάτια ζύμης 

Ανοίγουμε την ζύμη , με τα δάχτυλά μας ή με την βοήθεια ενός πλάστη

σε μακρόστενο φύλλο.

Προσθέτουμε μια κουταλιά από την σάλτσα ,
 στο κέντρο του φύλλου μας και στην συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά μας. 





Τυλίγουμε σε ρολό , ενώνουμε τις άκρες και σχηματίζεται το κουλούρι μας!

Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόχαρτο , 

Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-14 λεπτά  ή έως 

ότου ροδίσουν ομοιόμορφα τα κουλούρια μας!

Καλή επιτυχία!


Μαρμελάδα Μπανάνα-Σοκολάτα!





Υλικά 

5 μπανάνες
150 γραμμάρια ζάχαρη 
χυμό από 1/2 λεμόνι 
125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα 
γάλακτος τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

Ετοιμασία

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι την ζάχαρη και την αφήνουμε 
σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα. 

Εν τω μεταξύ πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πηρούνι 
και προσθέτουμε το χυμό από το μισό λεμόνι.

Ρίχνουμε τις μπανάνες στην καραμέλα και ανακατεύουμε 
έως ότου ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας. 

Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την 
τεμαχισμένη κουβερτούρα γάλακτος.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά η μαρμελάδα μας
 πριν την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα. 



Καλή Επιτυχία!

 * Με αυτά τα υλικά θα έχουμε περίπου 1,5 κιλό μαρμελάδα!