Τα λαμπάκια που αναβοσβήνουν στα σπίτια,
οι φωτισμένοι δρόμοι, οι στολισμένες βιτρίνες....
Τρυφερές σκέψεις με οικείους και άγνωστους αποδέκτες,
καταχωνιασμένες επιθυμίες, ήθη και έθιμα!
θα αγκιστρωθώ απο γεύσεις, μυρωδιές που ξέρω ,
και απο την αγάπη που θα γεμίσει το σπίτι
γέλια και ευτυχισμένες στιγμές!
Εξάλλου εκτός απο τα καλά υλικά και το μαγείρεμα,
απαραίτητος συνδιασμός για ένα επιτυχισμένο εορταστικο δείπνο,
είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι αγαπημένοι μας, οι φίλοι μας,
για να νιώσουμε την νέα χρονιά καλύτερα!
Μετά την Βασιλόπιτα της Σταχτοπούτας
αποφάσισα να "πειράξω" λίγο την παραδοσιακή
Βασιλόπιτα της μαμάς μου και να φτιάξω μια
Βασιλόπιτα Αμυγδάλου!
Υλικά
300 γρ βούτυρο τύπου Κερκύρας
250 γρ κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
4 αυγά
80ml φρέσκο γάλα
300 γρ κοσκινισμένο αλέυρι γ.ο.χ
1 φακ μπέικιν πάουντερ
100 γρ πούδρα αμυγδάλου
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
4 κ.σ ρούμι
1 κλωνάρι φυσική βανίλια
Ετοιμασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ να αφρατέψουν.
Μόλις αφρατέψουν, προσθέτουμε σταδιακά τα υλικά
την σειρά που τα γράφω στην λίστα με τα υλικά.
Βουτυρώνουμε-αλευρώνουμε μια
στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 25 εκ.
με αφαιρούμενα πλαϊνά και ψήνουμε το κέικ για 50 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει, βάζουμε το φλουρί και
αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα μας!
Διακοσμούμε την βασιλόπιτα μας με άχνη ζάχαρη ή
ότι άλλο μας αρέσει.
Στην συγκεκριμένη βασιλόπιτα ταιριάζει πολύ ένα σοκολατένιο γλάσσο!
Καλή επιτυχία & Καλή Χρονιά!