Υλικά
400 gr. αλεύρι φαρίνα
300 gr. ζάχαρη καστανη
200 gr. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
310 ml. φρέσκο γάλα
4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κανέλας
¾ κουταλάκι του γλυκού σκόνη μοσχοκάρυδου
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη γαρίφαλο
Υλικά για την
σάλτσα τεντούρα
2 ποτήρια καστανή ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό
1 ξυλάκι κανέλλας
1 κ.γ χυμό λεμόνι
½ ποτήρι τεντούρα
Ετοιμασία για
την σάλτσα τεντούρα
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη το
νερό και το ξυλάκι κανέλας.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει το
μείγμα μας σιρόπι.
Τέλος προσθέτουμε την τεντούρα και το χυμό
λεμονιού.
Σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά ακόμα και
αφήνουμε την σάλτσα μας να κρυώσει.
Ετοιμασία για
το κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να
αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα και σταδιακά στο μείγμα.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, και 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι, τα οποία έχουμε
κοσκινίσει προηγουμένως.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι,
κοσκινισμένο, εναλλάξ με το γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα.
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στην λειτουργία του αέρα.
(Στα 40 λεπτά δοκιμάζουμε με ένα ξύλινο καλαμάκι αν έχει ψηθεί το κέικ.)
Ξεφορμάρουμε και ακουμπάμε το κέικ σε σχάρα.
Σερβίρουμε το κέικ μας με την σάλτσα τεντούρα
Πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλας!
Καλή επιτυχία!