Φανουρόπιτα με ταχίνι & τεντούρα!



Υλικά

3 φλ αλεύρι κοσκινισμένο
 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 φλ ταχίνι
2 φλ ζάχαρη άχνη
1/2 φλ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
1 κ.γ κανέλα 
1/2 κ.γ γαρύφαλο τριμμένο 
1/2 φλ καρύδι κομμένο μέτριο
1/2 φλ σταφίδα ξανθή

 άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
( εγώ έβαλα μαρμελάδα φράουλα )



Ετοιμασία

Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με την ζάχαρη για 10 λεπτά.

Στο χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε την κανέλα
και την  τεντούρα.

Προσθέτουμε στο μείγμα με το ταχίνι , το πορτοκάλι , τα καρύδια τις σταφίδες και λίγο-λίγο το αλεύρι.
Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και να μας γίνει αφράτο.

Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί Νο22 , αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 περίπου λεπτά

Αφήνουμε την πίτα μας λίγο να κρυώσει και αλείφουμε με την μαρμελάδα.

Καλή επιτυχία!





Pop cakes!!!





Υλικά


4 φλιτζάνια ψίχουλα από κέικ (περίπου 340 γραμμάρια)
1/4 φλιτζανιού παγωμένη μερέντα ή παγωμένη σαντυγί
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική χρωματιστή
225 γραμμάρια λιωμένη λευκή κουβερτούρα σε σταγόνες
Μπαστούνια ξύλινα


Εκτέλεση


Σε ένα μπολ ψιχουλιάζουμε το κέικ και το θρυμματίζουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την παγωμένη σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Με τις παλάμες μας κάνουμε το μείγμα μπαλάκια και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1,5 ώρα. 

Βάζουμε την χρωματιστή ζάχαρη σε μπολάκια. 
Ζεσταίνουμε την λευκή σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων
 για 30 δευτερόλεπτα.

Έπειτα βγάζουμε τα μπαλάκια κέικ από το ψυγείο. 

Περνάμε το κάθε κορυφή από το ξυλάκι μέσα στη σοκολάτα και 
μετά καρφώνουμε τα μπαλάκια κέικ, τα περνάμε από 
το μείγμα σοκολάτας και τα καλύπτουμε 
με την χρωματιστή ζάχαρη.



Καλή επιτυχία!




Nerf Birthday Cake - Τούρτα γιλέκο Nerf!


 Πάρτυ Nerf φέτος!

Και η τούρτα μας δεν θα μπορούσε να 
ήταν άλλη απο ενα γιλέκο nerf!




Υλικά για το κέικ 

4 αυγά 
100 γρ βούτυρο αγελάδος
50 ml ελαιόλαδο
150 γρ κρέμα γάλακτος
300 γρ κουβερτούρα 
150 γρ ζάχαρη
200 γρ αμύγδαλο φιλέ σε σκόνη
70 γρ αλεύρι 
2 κγ μπέικιν 
1 κσ εσάνς βανίλιας

Ετοιμασία

Σε ένα μπόλ ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος.
Λίγο πριν πάρει βράσει το μείγμα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος το αδειάζουμε πάνω στην κουβερτούρα.
Ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα αυγοδάρτη. Αφήνουμε στην άκρη. 
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Σταματάμε το χτύπημα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης , 
προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα , στην συνέχεια , το αλεύρι , 
                το μπέικιν πάουντερ , την  αμυγδαλόσκονη και το εσάνς βανίλιας.                                                                                        
Ανακατεύουμε πολύ καλά. 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το σκεύος μας και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
  
Ψήνουμε το κέικ μας για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.
 
Για την επικάλυψη του κέικ.
(βουτηρόκρεμα βανίλιας)
Υλικά
1 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
5 κούπες άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
5 κ.σ φρέσκο γάλα
σπόρους από 1 ξυλάκι βανίλιας.
Ετοιμασία
Αναμειγνύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.
Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για 10  λεπτά να παγώσει, 
ώστε να μπορέσουμε να στην στρώσουμε στα κέικ μας.



Για την σοκολατένια κρέμα 
Υλικά

1 κουτί Μorfat - φυτική σαντιγυ (στην ψύξη)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (στην ψύξη)
200 γρ. πραλινα σοκολατας σε θερμοκρασια δωματίου

Ετοιμασία
Χτυπάμε τη Morfat με το μίξερ σε αφράτη , σφιχτή σαντιγύ για 5 λεπτά περίπου και  προσθέτουμε αργα  , χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα , το ζαχαρούχο γάλα.
 Όταν γίνει μια αφράτη κρέμα προσθέτουμε κατά τον ίδιο τρόπο και τη πραλίνα σοκολάτας. Η κρέμα μας είναι έτοιμη και τη βάζουμε στο ψυγείο ώστε να σφίξει.
Επιπλέον υλικά :
Ζαχαρόπαστα 

Για τις σφαίρες :
Πήρα τα μπαστουνάκια καρύδας που πουλούν σε σ/μ  


τα θρυμμάτισα και τα χρωμάτισα με πορτοκάλι χρώμα ζαχαροπλαστικής.  

Έπειτα έπλασα τις σφαίρες παίρνοντας κομμάτια από το μείγμα.
 Στο το μπροστινό μέρος , έβαλα 1/2 κεράσι!



Για το στήσιμο της τούρτας :



Όταν το παντεσπάνι έχει κρυώσει εντελώς , 
κόβετε τα κομμάτια στο πλάι για τα μανίκια 
και το κομμάτι που σχηματίζει τον λαιμό , 
μετά  το χωρίζεται διαγώνια στην μέση.



Γεμίζετε με την κρέμα σοκολάτας το κάτω κομμάτι  και καλύπτετε με το άλλο.




Καλύπτετε την τούρτα με την βουτηρόκρεμα και έπειτα στολίζετε με την ζαχαρόπαστα , σκεπάζετε με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο. 






Καλή επιτυχία!!!!










Τυροπιτάκι τριαντάφυλλο!




Υλικά



500 γρ φαρίνα αλεύρι

250 γρ γιαούρτι στραγγιστό

λίγο αλάτι

200 ml λάδι καλαμποκελαιο


σουσάμι



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ



200 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο

200 γραμμάρια ανθότυρο

200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη

400 γραμμάρια κασέρι τριμμένο



Ετοιμασία


Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε 
να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Την αφήνουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. 

Την χωρίζουμε σε 10 μικρά μπαλάκια.
Ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο, όχι πολύ λεπτό, 


Βάζουμε στη μέση μια μεγάλη κουταλιά από την γέμιση που 
ετοιμάσαμε και  χαράζουμε το υπόλοιπο κομμάτι ζύμης σε 4 σημεία. 
Kλείνουμε το πρώτο κομμάτι 
ζύμης/φύλλο που χαράξαμε , 
περικλείοντας μέσα την γέμιση.



Παίρνουμε και το απέναντι κομμάτι 
ζύμης/φύλλο και κλείνουμε βάζοντας το από πάνω από το πρώτο φύλλο.

Συνεχίζουμε με τα επόμενα κομμάτια 
ζύμης/φύλλα κλείνοντας τα το ένα πάνω στο άλλο και αυτά, 
σχηματίζοντας το λουλούδι.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!