Υλικά
3 φλ αλεύρι κοσκινισμένο
1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 φλ ταχίνι
2 φλ ζάχαρη άχνη
1/2 φλ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλο τριμμένο
1/2 φλ τεντούρα
1/2 φλ καρύδι κομμένο μέτριο
1/2 φλ σταφίδα ξανθή
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Ετοιμασία
Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με την ζάχαρη για 10 λεπτά.
Στο χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε την κανέλα
και την τεντούρα.
Προσθέτουμε στο μείγμα με το ταχίνι , το πορτοκάλι , τα καρύδια τις σταφίδες και λίγο-λίγο το αλεύρι.
Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και να μας γίνει αφράτο.
Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί Νο22 , αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 περίπου λεπτά
Αφήνουμε την πίτα μας λίγο να κρυώσει και αλείφουμε με την μαρμελάδα.
Καλή επιτυχία!