5.7.10

Σιροπιστό κεικ πορτοκάλι!


Υλικά

3 μέτρια πορτοκάλια
125 γρ. βούτυρο σε κομματάκια κ 1κ.σ για την φορμα
1 ½ φλ. ζάχαρη,
2 αυγά,
1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
½ φλ. αλεσμένα αμύγδαλα.

Για το σιρόπι:

1 φλ. ζάχαρη,
την φλούδα απο 1 πορτοκάλι
2/3 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού,
1/3 φλ. νερό.
Εκτέλεση

Βάζουμε τα πορτοκάλια σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε μέχρι να κοχλάσουν. Αδειάζουμε το νερό ,στραγγίζουμε τα πορτοκάλια  και επαναλαμβάνετε το ίδιο για ακόμα 2 ακόμη φορές.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ελαφρά  μια φόρμα (χωρίς τρύπα ή μακρόστενη) διαμέτρου 22 εκ. περίπου.

Κόβουμε τα πορτοκάλια , αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα αλέθουμε στο  μπλέντερ πολύ καλά.   Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και ύστερα χτυπάτε μέσα ένα- ένα τα αβγά. Προσθέτουμε κουταλιά κουταλία τα αλεσμένα πορτοκάλια και το ανακατεύουμε με σπάτουλα για να ομογενοποιηθεί. Μετά, προσθέτουμε σιγά σιγα το αλεύρι και τα αλεσμένα αμύγδαλα ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μειγμα μας στην φόρμα και ψήνουμε το κέικ για  45 περίπου λεπτά.
Παράλληλα μέχρι να ψηθεί το κείκ μας φτιάχνουμε το σιρόπι , ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρολάκι και βράζοντας σε μετρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Βγάζουμε το κεικ απο την φόρμα , τοποθετούμε σε πιατέλα  και το περιχύνουμε με σιρόπι.


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly