Παγωτό παρφέ με μπισκότα και λικέρ by Dafni!



Υλικά

250 γρ. ζαχαρούχο γάλα

5 κρόκοι αυγών
500 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά (35 %)
150 γρ. μπισκότα πτι-μπερ, σε κομμάτια
2 κουτ. σούπας λικέρ κουαντρώ
2 βανίλιες

Εκτέλεση


Χτυπώ πολύ καλά στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, τους κρόκους να ασπρίσουν.

Ζεσταίνω (δεν το καίω), το ζαχαρούχο γάλα στα μικροκύματα και το ρίχνω στα αυγά.
Συνεχίζω το χτύπημα αρκετή ώρα, μέχρι να κρυώσει το μίγμα και να στέκεται.
Χτυπώ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και σ’ αυτήν προσθέτω το μίγμα των κρόκων και του ζαχαρούχου.
Ανακατεύω με σπάτουλα πολύ ελαφρά και τα ενσωματώνω.
Ρίχνω το λικέρ, τις βανίλιες και τα τεμαχισμένα μπισκότα, ανακατεύοντας απαλά.
Σε μία φόρμα τύπου μπωλ, ή σε στενόμακρη, αδειάζω το παγωτό, αφού έχω πριν καλύψει τα τοιχώματα της φόρμας με μεμβράνη, ώστε όταν παγώσει να βγει εύκολα.
Το σκεπάζω και πάνω με μεμβράνη και το τοποθετώ στην κατάψυξη για αρκετές ώρες να παγώσει πάρα πολύ καλά.
Το ξεφορμάρω σε πιατέλα, γαρνίρω με σιρόπι της προτίμησής μου, τριμμένα μπισκότα, αμύγδαλο φιλέ ή ότι άλλο προτιμώ.
Για να το σερβίρω το κόβω σε φέτες και περιχύνω πάλι με σιρόπι.


Λίγα μυστικά ακόμα


Αν το θέλετε αρκετά γλυκό, μπορείτε να βάλετε 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη στην κρέμα γάλακτος, πριν την χτυπήσετε, αν και το ζαχαρούχο γάλα, δίνει αρκετά γλυκιά γεύση !





Νέα ογκολογική κλινική στην Πάτρα




15/04/2010 Ιδιωτικές μονάδες υγείαςΕπικαιρότηταEuromedica Α.ΕΓενική Ογκολογική Ιδιωτική Κλινική ΠατρώνΘωμάς ΛιακουνάκοςΠνοή Ζωής - Ιδιωτική Ψυχιατρική Κλινική Πατρών


Στη σύσταση μιας νέας ανώνυμης εταιρίας στην Πάτρα, από κοινού με 58 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, με την επωνυμία «Γενική Ογκολογική Ιδιωτική Κλινική Πατρών Α.Ε.» προχώρησε η Euromedica Α.Ε.


Η διοίκηση της εισηγμένης με την κίνηση αυτή, ενισχύει ακόμη περισσότερο το προφίλ της στο κομμάτι των υπηρεσιών υγείας, επιχειρώντας να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οπως έχει δε δηλώσει ο βασικός της μέτοχος, Θωμάς Λιακουνάκος, η ογκολογία, η ψυχιατρική, η νευρολογία και τα Κέντρα Αποκατάστασης, αποτελούν τομείς στους οποίους θα επενδύσει σημαντικά τα επόμενα χρόνια η Euromedica.


Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρίας ανέρχεται σε 910.000 ευρώ και η συμμετοχή της Euromedica Α.Ε. σε αυτό είναι 50%, ενώ το υπόλοιπο 50% κατέχουν οι γιατροί.


Σκοπός της εταιρίας είναι η δημιουργία νέας Γενικής Κλινικής, δυναμικότητας 120 κλινών, με έμφαση στην ογκολογία και ταυτόχρονη ανάπτυξη ξεχωριστής αυτόνομης γυναικολογικής πτέρυγας 30 κλινών.


Η κλινική θα απευθύνεται τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.


Η κίνηση αυτή είναι η δεύτερη που πραγματοποιεί η Euromedica Α.Ε. στην πόλη της Πάτρας, καθώς έχει προηγηθεί η πολυμετοχική εταιρία «Πνοή Ζωής - Ιδιωτική Ψυχιατρική Κλινική Πατρών Α.Ε.», στην οποία η Euromedica κατέχει το 50% και 35 γιατροί το υπόλοιπο 50%. Σκοπός αυτής της εταιρίας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, είναι η δημιουργία Ψυχιατρικής Κλινικής δυναμικότητας 200 κλινών, σε ιδιόκτητο οικόπεδο 20 στρεμμάτων. Η «Πνοή Ζωής» βρίσκεται στο στάδιο της οριστικής μελέτης και λήψης των σχετικών αδειών.

Το επόμενο βήμα της Euromedica, στην πόλη της Πάτρας, σύμφωνα με την διοίκησή της, είναι η δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης, δυναμικότητας τουλάχιστον 120 κλινών, με τον διακριτικό τίτλο «Αρωγή Αχαΐας», μέσω της θυγατρικής «Euromedica Αρωγή Αχαΐας Α.Ε.».


Το συνολικό ύψος των τριών ανωτέρω επενδύσεων, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός της ερχόμενης τριετίας, υπολογίζεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ, οι δε θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν υπολογίζονται στις 500.


Συνολικά, ο όμιλος Euromedica σήμερα απαρτίζεται από 86 μονάδες (η νέα μονάδα θα είναι η 87η): 18 κλινικές, 59 διαγνωστικά κέντρα, εννέα κέντρα αποκατάστασης και ένα κέντρο Κοσμητικής Ιατρικής.








Ο "Καλλικράτης" στην Αχαΐα...


Πέντε θα είναι οι Δήμοι που θα προκύψουν στην Αχαΐα απο τον "Καλλικράτη", σύμφωνα με σημερινό δημοσιεύμα της "Απογευματινής". Οι Δήμοι που θα προκύψουν, κατά το δημοσίευμα, θα είναι:

Δήμος 1: Πατρέων, Παραλίας, Βραχναίικων, Μεσσάτιδος, Ρίου και Λεοντίου.

Δήμος 2: Φαρρών, Ωλενίας, Δύμης, Μόβρης και Λαρισσού.

Δήμος 3: Καλετζίου και Τριταίας.

Δήμος 4: Αιγίου, Συμπολιτείας, Ερινεού.

Δήμος 5: Καλαβρύτων, Αροανίας, Κλειτορίας και Παΐων.

Ωστόσο, το δημοσίευμα που επικαλείται πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών δεν αναφέρει αν οι Δήμοι Ακράτας, Διακοπτού και Αιγείρας θα υπαχθούν στον Δήμο Αιγίου ή θα συγκροτήσουν δικό τους ξεχωριστό Δήμο Ανατολικής Αιγιάλειας.

Πάντως, άλλο δημοσίευμα του "Έθνους", μιλάει επίσης για πέντε Δήμους με τη διαφοροποίηση ότι το Φαρραί, η Ωλενία και το Λεόντιο εντάσσονται στον Δήμο Τριταίας, ενώ οι Δήμοι Αιγείρας, Ακράτας και Διακοπτού εντάσσονται στον Δήμο Αιγίου.

Απο την Τετάρτη ήδη το thebest.gr είχε πρώτο και κατ' αποκλειστικότητα μεταδώσει ότι οι Δήμοι στην Αχαϊα θα είναι οριστικά πέντε, ενώ από το Πάσχα είχε προαναγγείλει ότι ο κ. Ραγκούσης συζητάει το ενδεχόμενο σύστασης και πέμπτου Δήμου.

Πάντως αντιδράσεις θα εκδηλωθούν από την περιοχή των Φαρρών που θέλουν την ένταξή τους σε ενιαίο Δήμο με την Τριταία και το Καλέντζι.




Καλημέρα!