Κέικ με μπανάνες κ σοκολάτα!


Υλικά

200 γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
140 γρ ζάχαρη
140 γρ βούτυρο σε θερμοκρασια δωματίου
1 κ.σ βούτυρο για τη φόρμα
3 αυγά χτυπημένα
1 φακελάκι μαγιά
2 μπανάνες
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
μια πρέζα αλάτι

Ετοιμασία

Σε μπόλ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο , προσθέτουμε τα αυγά ,
μετά σιγά σιγά το αλέυρι τη μαγιά , το αλάτι και τη σοκολάτα.
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες , τις περνάμε απο λίγο αλέυρι ,
τις τινάζουμε στη χούφτα μας και τις ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Μόλις βγεί απο το φούρνο αφηνουμε να σταθεί το κεικ
για 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε.



Καλή επιτυχία!

Μπισκοτόκρεμα για παιδιά!



Μια κρέμα που δοκίμασα στην προσπάθεια μου , να αλλάξουμε γεύσεις μιας και τα παιδιά "βαριούνται" εύκολα ... στην 13 μηνών κόρη μου αρέσει πολύ , αλλά μάλλον η μικρή μου δεν είναι κατάλληλο "δείγμα" μιας και τρώει σχεδόν τα πάντα πια ...
Δοκιμάστε την με τις δικές σας ποσότητες , ζάχαρη δεν έχω βάλει καθόλου , σε πιο μεγάλο παιδί ίσως θα μπορούσατε να προσθέσετε ...

Υλικά

1 φακελάκι ανθος αραβοσίτου
500 γάλα (αυτό που πίνει το παιδί σας)
7-8 μπισκότα μιράντα

Ετοιμασία

Βάζουμε το γάλα στο κατσαρολάκι ,  με τα χέρια μας σπάμε μέσα τα μπισκότα και στην συνέχεια , βάζουμε στην φωτιά να ζεσταθεί , προσθέτουμε τη σκόνη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Μόλις η κρέμα μας πήξει μοιράζουμε σε μπολάκια!

Καλή επιτυχία!