Αλμυρά κείκ με τυρί!



Υλικά

4 κ.σ. ξινομυζήθρα ή κατίκι
3 κ.σ. φέτα τριμμένη
20- 30 ντοματίνια κομμένα στη μέση
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κάπαρη ψιλή
1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
1 κ.γ. μέλι
2 κ.γ. ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. μπαλσαμικό ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη βάση:

4 ντάκους κρίθινους, τριμμένους στο multi
2  κ.σ. καρύδι χοντροτριμμένο
8-10 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι


Ετοιμασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο παξιμάδι με το χοντροκομμένο καρύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα δεύτερο μπολ ενώνουμε την ξινομυζήθρα ή το κατίκι, με την φέτα.

Παίρνουμε μικρά ατομικά φορμάκια με αποσπώμενο στεφάνι ή ένα μεγάλο στεφάνι [τσέρκι] του τσιζ κέικ και τα τοποθετούμε σε πιατέλα ή σε χωριστά πιατάκια, ανάλογα τι χρησιμοποιούμε.

Φτιάχνουμε στη βάση ένα στρώμα από το μίγμα του παξιμαδιού και το πιέζουμε ελαφρά ώστε να κάτσει. Το πάχος του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2-3  εκ. Από πάνω στρώνουμε το μίγμα των τυριών και βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουν και να σφίξουν για 30 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το μέλι, το ένα κουταλάκι καστανή ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο μπαλσάμικο και δουλεύουμε το μίγμα για 3-4 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία να καραμελώσει.

Ξεφορμάρουμε το τσιζ κέικ, περιχύνουμε με την σάλτσα  ντομάτας, πασπαλίζουμε με ρίγανη ή θυμάρι και κάπαρη.

 
Η συνταγή είναι απο την Κα Μυρσίνη Λαμπράκη

*δεν έβαλα την κάπαρη





Εγώ έφτιαξα ατομικά τσιζ κεικ και έτσι είχα την δυνατότητα να δοκιμάσω
κι'άλλες γεύσεις  με τυροσαλάτα  και με παντζαροσαλάτα ,
που διακόσμησα με ελιές και τόνο.


Καλή επιτυχία!