17.5.17

Μπισκότα διπλογεμιστά με κρέμα γκανάζ!



Υλικά για τα μπισκότα


300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
140 γρ άγλυκο κακάο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
300 γρ καστανή ζάχαρη
250 γρ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά


Υλικά για την σοκολατένια κρέμα γκανάζ


300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος με 50%-55% κακάο
50 γρ. μέλι



Ετοιμασία για τα μπισκότα σοκολάτας



Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το το κακάο ,το μπέικιν και το αλάτι.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη 
και προσθέτουμε το  αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να 
έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. 
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε 
απλά μέχρι να γίνει μια απλή ζύμη.

Παίρνουμε λίγη ποσότητα από τη ζύμη φτιάχνοντας μικρά 
μπαλάκια σε σχήμα ενός μικρού καρυδιού. 
Με την βοήθεια του πάτου ενός ποτηριού ανοίγουμε ελαφρώς τα μικρά κομμάτια ζύμης.
Ψήνουμε για 7-9  λεπτά στους 180 βαθμούς ( σε προθερμασμένο φούρνο) με αέρα. 

Τα αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 20 λεπτά  πριν τα γεμίσουμε.

Ετοιμασία για την κρέμα γκανάζ

Τεμαχίζουμε την σοκολάτα σε ένα μπολ & προσθέτουμε το μέλι.
Ζεσταίνουμε την κρέμα, και ακριβώς στο σημείο βρασμού, 
αποσύρουμε από την φωτιά.

Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος στην τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και 
ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με απαλές 
κινήσεις ώστε να ενωθεί η κρέμα με την σοκολάτα.

Αφήνουμε την κρέμα γκανάζ να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Με τη βοήθεια ενός κορνέ βάζουμε κρέμα στην ίσια πλευρά του μπισκότου μας 
και κλείνουμε με ένα ακόμα μπισκότο.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly