Υλικά
1/2 κιλό μακαρόνια της αρεσκίας σας
2 κονσέρβες τόνου ελαιόλαδου
3 ώριμες ντομάτες κομ. σε τετραγωνάκια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδές σκόρδο ψιλοκεμμένες
1/2 κρασοπότηρο ούζο
1 κρασοπότηρο ζεστό νεράκι
αλάτι
πιπέρι
πάπρικά
μερικά φυλλράκια μέντας για την διακόσμηση
Ετοιμασία
Στραγγίζουμε τον τόνο απο το λάδι και τον "μαδάμε" με ένα πηρουνάκι.
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τον τόνο , ανακατεύουμε συνέχεια για 1 λεπτό περίπου και σβήνουμε με το ούζο. Ρίχνουμε τη ντομάτα,το αλάτι, τα πιπέρια, και λίγο νερό. Ανακατεύουμε συχνά και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά.
Μπορούμε αν θέλουμε να ανακατέψουμε την σάλτσα με τα μαρακόνια.
Συνοδεύεται και με τριμμένο τυράκι. Διακοσμούμε με τα φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου!
Καλή επιτυχία!
2 σχόλια:
ναι!!! ειναι τέλεια!!! ... δοκιμασε την και με κρεμα γαλακτος ειναι εξισου υπέροχη!!!
Νανώ
Νανώ θα το δοκιμάσω! σε ευχαριστώ πολύ :)
Δημοσίευση σχολίου