Ένα ακόμα εξαιρετικό φαγάκι του αγαπημένου μου κ.Μαμαλάκη!
Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό σαρδέλες καλά καθαρισμένες
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
ρίγανη
μαύρο & κόκκινο πιπέρι
για τη σάλτσα:
χυμός λεμονιού από 3 λεμόνια
Ίση ποσότητα ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη γέμιση Σ’ ένα μπόλ, ανακατεύετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις 5 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο.
Ανοίγετε στη μέση τις σαρδέλες, αφαιρείτε τη ραχοκοκκαλιά τους, τις γεμίζετε με το μείγμα μαιντανού και τις ενώνετε ξανά. Επαναλαμβάνετε με όσες σαρδέλες θέλετε.
Τις πασπαλίζετε και από τις δυο πλευρές με ρίγανη, αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι. Λαδώνετε μια σχάρα και τις ψήνετε και από τις δυο πλευρές.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα Αναμιγνύετε το χυμό λεμονιού ,το ελαιόλαδο ,τη μουστάρδα και τα χτυπάτε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν μία ομοιογενής πηχτή σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμες, τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε!
Καλή επιτυχία!
2 σχόλια:
H νοστιμιά στην απλότητα αυτού του φαγητού δε λέγεται!!!
+φωνώ!!!
Δημοσίευση σχολίου