ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ




Υλικά

2 κιλά χοιρινό μπούτι (καθαρό χωρίς κόκαλο, ανοιγμένο στη μέση)
1/2 κιλού κεφαλοτύρι γλυκό, σε μακρόστενες φέτες
10 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά ρίγανη

για το γλάσο :

3 κ. σ μουστάρδα
1 κ.σ μέλι

Εκτέλεση


Ζητάω από τον χασάπη να σου αφαιρέσει το κόκαλο.Απλώνω το κρέας και βάζω επάνω τις φέτες τυριού και τα σκόρδα. Πασπαλίζω με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη ρίγανη και τυλίξετο σφιχτά σε ρολό. Τυλίξτε το ρολό πρώτα σε διπλή λαδόκολα και ύστερα σε αλουμινόχαρτο. Βάλτε το σε ταψί και ψήστε το στους 160 βαθμούς Κελσίου, 4- 5 ώρες περίπου ή ώσπου να μαλακώσει.
Ανακατεύεται σε ένα μπολάκι την μουστάρδα με το μέλι πολύ καλά. Μόλις βγεί το κρέας απο το φούρνο το γλασάρετε με την σως.
Συνοδεύεται με πατάτες φούρνου λεμονάτες ή ρυζάκι!

Καλή επιτυχία!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι μου θυμησες τωρα ..... παλιες καλες εποχες που το σπιτι της γιαγιας μου μοσχομυριζε!

χμμμμ ..... δεν ηξερε η γιαγια απο σως βεβαια αλλα ηταν σουπερ η γευση του!

να εισαι καλα φιλεναδα .... θα το δοκιμασω σιγουρα με την σως!

Βασια

Afroditi Dionysopoulou είπε...

Σε ευχαριστώ Βάσια μου , φιλιά!