Υλικά
6 κρόκοι αυγών
150 γρ. ζάχαρη
30 γρ. μέλι
6 κ.σ κακάο
2 κ.σ λικέρ μαστίχα
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
20 μπισκότα τύπου μιράντα ή oreo σοκολάτας
πέρλες σοκολάτας
Για την σάλτσα σοκολάτας
150 γρ. κουβερτούρα
150 κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βράζουμε τη ζάχαρη με 50 γρ. νερό και συγχρόνως χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ.
Μόλις η ζάχαρη αρχίσει να γίνεται παχύ σιρόπι, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και σιγά-σιγά ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μίξερ όπου συνεχίζουμε το χτύπημα των αυγών έως ότου φουσκώσει και κρυώσει το μείγμα.
Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα και προσθέτουμε τις πέρλες σοκολάτας.
Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια σε 3-4 κομμάτια , και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές απο το μείγμα του παγωτού.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα σιλικόνης ή μεταλική την οποία έχουμε στρώσει με μεμβάνη ώστε να ξεκολλήσει ευκολα μετά.
Στο τέλος προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα, σε όλη την επιφάνια , χωρίς να ανακατάψουμε με το υπόλοιπο παγωτό ,σκεπάζουμε με μεμβράνη και το διατηρούμε στην κατάψυξη.
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε πάνω την ζεστή κρέμα.
Ομογενοποιούμε πάρα πολύ καλά.
Σερβίρουμε, κατά προτίμηση, ζεστή τη σοκολάτα, παγωμένο το παρφέ.
Καλή επιτυχία!
1 σχόλιο:
Τα λόγια περιττά!!!!! ΤΕΛΕΙΟ!!!
Δημοσίευση σχολίου