Υλικά
(για την ζύμη)
150 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
100 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια
20-40 γρ. παγωμένο νερο
γέμιση
400 γρ κεράσια καθαρισμένα απο τα κουκουτσια
1/2 κ.σ κορν φλάουρ
20 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί και τα "δουλεύουμε" μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο ζυμάρι.
Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα κεράσια και τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 10 λεπτά , βγάζουμε τα κεράσια με μια τρυπιτή και προσθέτουμε το κορνφλάουρ μέχρι να δέσει το σιροπι μας.
Αποσύρουμε απο την φωτιά προσθέτουμε τα κεράσια και αφήνουμε το μειγμα στην άκρη.
Ανοίγουμε το ζυμάρι στην ταρτιέρα μας , τρυπάμε σε διάφορα σημεία με το πηρούνι και προσθέτουμε το μειγμα με τα κεράσια. Πασπαλίζουμε με ελάχιστη ζάχαρη και ψήνουμε για 20~25 λεπτά στοςυ 180 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου