Υλικά
2 φακελάκια ανθος αραβοσίτου με γεύση λεμόνι
7 φλ γάλα
10 κ.σ κοφτές ζάχαρη
100 γρ τυρί κρέμα
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιαρ
ξύσμα απο 1/2 λεμόνι
λικέρ λεμοντσέλο
αχνη ζάχαρη
καρβουδισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες , με το γάλα και την ζάχαρη.
Αφήνουμε το μειγμα να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
Σε πιατέλα στρώνουμε τα μπισκότα σαβαγιαρ αφού πριν τα βουτάμε στο λικερ λεμοντσέλο.
Προσθέτουμε την κρέμα , πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη κ λίγο ξύσμα λεμονιού.
Συνεχίζουμε με μια ακόμα στρωση κρέμας. Πασπαλίζουμε πάλι με ξύσμα λεμονιού και άχνη.
Γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα , αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1,5 ωρα πριν σερβίρουμε την λεμονόπιτα μας.
Καλή επιτυχία!
2 σχόλια:
Αν δεν έχουμε λιμοντσέλο, πώς μπορούμε να βρέξουμε τα μπισκότα μας;
Αυτή η εκδοχή χωρίς αυγά μου ταιριάζει πολύ.
Ηλιάννα μου , το πρώτο που μου έρχτετε στο μυαλό κείναι ενα ελαφρύ σιρόπι λεμονιού , με χυμο λεμόνι λίγη ζάχαρη και νεράκι!
Δημοσίευση σχολίου