Υλικά
1 κιλό σύκα μικρά
1/2 κ.σ γαλζόπετρα
1 φλ αμύγδαλα ασπρισμένα
6 φλ ζάχαρη
2 φλ νερό
1 κ.γ χυμό λεμόνι
3 δόσεις άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση
Διαλέγουμε μικρά σύκα , αφαιρούμε το κοντάνι και τα πλένουμε.
Τα βράζουμε σε κατσαρόλα με πολύ νερό να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε λεκάνη που έχουμε διαλύσει την γαλαζόπετρα
(12φλ νερό με 1/2 κ.σ γαλαζόπετρα)
Τα αφήνουμε για μισή ώρα και τα ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά 4-5 φορές και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε μέσα σε κάθε σύκο απο ενα αμύγδαλο.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα σύκα.
Τα βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά και αποσύρουμε απο την φωτιά.
Αφήνουμε το γλυκό μεχρι την επόμενη μέρα στην κατσαρόλα.
Την επόμενη ξαναβράζουμε το γλυκό και αφαιρούμε τον αφρό.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το άρωμα βανίλιας και βράζουμε λίγο ακόμα το γλυκό μέχρι να δέσει καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε το γλυκό στα βάζα.
Καλή επιτυχία!
3 σχόλια:
Πού τη βρίσκεις τη γαλαζόπετρα; Πολύ ωραίο γλυκό το σύκο!
Την πήρα απο φυτώριο , υπάρχουν ομως και σε μαγαζιά που πουλούν μπαχαρικά αλλά κ σε φαρμακεία.
Μην σε τρομάζει το φυτωριο ... θελουν όμως παρα πολύ καλό ξέπλυμα , και πάλι σε περίπτωση που το σιρόπι τελικά εχει γαλάζιο χρώμα , εγω δεν θα το ρισκαρα και δεν θα το τρώγαμε!
YΠΕΡΟΧΟ!!!
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΟΥ!!!!
ΦΙΛΙΑ!!!!
Δημοσίευση σχολίου