Υλικά
500 γρ αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
500 γρ μαργαρίνη μαλακή
225 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κουταλιά γαρίφαλο
ζάχαρη για το πασπάλισμα
Ετοιμασία
Xτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Pίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, την κανέλα και το γαρίφαλο και, μόλις το μείγμα αφρατέψει, ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά. Πλάθουμε μπαλάκια και τοποθετήστε τα σε βουτυρωμένο ταψί αραιά, γιατί κατά το ψήσιμο θα απλώσουν. Κάνουμε σχέδια με ένα πιρουνάκι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη
Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 20΄ στους 200 βαθμούς Κελσίου.
* Όταν πλάθετε τα μπισκοτάκια , επειδή η ζύμη είναι πολύ μαλακή, πιθανόν να σας δυσκολέψει. Για να διευκολυνθείτε βουτάτε τα χέρια σας στο αλεύρι.
*Ανοίχτε την ζύμη σας με τον πλάστη σε πάχος περίπου 1εκ και κόψτε τη ζύμη με κουπάτ.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου