τα υλικά μας
6 μεγάλες ώριμες & σφιχτές ντομάτες
300 γρ τυρί φέτα
4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ ρίγανη
1 ψιλοκομμένο κλωνάρι βασιλικό
τριμμένη φρυγανιά
λάδι , αλάτι , πιπέρι
το μαγείρεμα
Πλένουμε καλά τις ντομάτες , τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη φρυγανιά , αλάτι πιπέρι και τη ρίγανη.
Σε ένα άλλο πιάτο μερικές κουταλιές λάδι και λίγο αλάτι.
Κόβουμε τη φέτα και πασπαλίζουμε με το βασιλικό.
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Περνάμε τις ροδέλες πρώτα απο το λάδι και έπειτα απο το μείγμα με την φρυγανιά απαλά και απο τις 2 πλευρές.
Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τριμμενη φρυγανιά.
Κάνουμε στρώσεις απο την ντομάτα και τη φέτα εναλλάξ βάζοντας ενδιάμεσα το σκορδάκι, η τελευταία στρώση πρέπει να είναι ντομάτας.
Καλή επιτυχία!
8 σχόλια:
5-6-7 τέτοιες ντοματούλες τις τσάκιζα άνετα!!
Πολύ μυρωδάτο!
Φιλάκια και καλό Σ.κ!
Φιλιά Eva , καλό ΣΚ ! :)
Φαίνεται πολύ νόστιμο! Μπράβο ;-)
Popelix σε ευχαριστώ! :)
ωωωωωωωω ......... ομορφιες και νοστιμιες!!!
Viva μου , καλημέρα! νομίζω πως είναι ενα απο τα γαπημέρα μου ορεκτικά :) φιλιά , σε ευχαριστώ!
ΤΕΛΕΙΟ!
Ειναι απιστευτο το φαγητό αυτο .... απο τα πιο αγαπημένα μου το καλοκαιρακι!
Μπραβο Αφρουλακι!
Καλημέρα Βάσια μου , σε ευχαριστώ , φιλιά :)
Δημοσίευση σχολίου