Υλικά
1+1/2 κιλό κεράσια
5 φλιτζ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
4-5 ολόκληρα γαρύφαλα
Ξύσμα μοσχοκάρυδου
6 φλυτζ.μπράντι
Εκτέλεση
Αναμειγμύουμε τα κεράσια, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά σε μεγάλο βάζο.
Σφραγίζουμε και αποθηκεύουμε, κατα προτίμηση στον ήλιο, για 40 μέρες, ανακινώντας το βάζο τουλάχιστον 1 φορά κάθε μέρα.
Αφού περάσουν οι 40 μέρες, σουρώνουμε τα στερεά υλικά απο το μείγμα και προσθέτουμε το μπράντι.
Καλή επιτυχία!
10 σχόλια:
Αχ τι ωραίο χρώμα που έχει!
Εγώ κεράσι δεν έχω φτιάξει ποτέ, μόνο βύσσινο φτιάχνω... θα ήθελα να δοκιμάσω...
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!!
Καλημέρα :-) Πωωω η γιαγιά μου έφτιαχνε πριν πολλά χρόνια..... Ιδέα δεν είχα, γιατί ποτέ δεν έμαθα. Ωραία ιδέα!
Από το χρήστη Βάσσια στις Λικέρ κεράσι! στις 11:39 πμ
--------
Βάσσια μου καλημέρα κ σε εσένα , για κάποιο λόγο δεν εμφανίζει το σχολιο σου , γι'αυτό το αντέγραψα ...
σε ευχαριστώ , αξίζει τον κόπο της αναμονής των ημερών , πιστεψέ με! :)
painter σε ευχαριστώ , καλό ΣΒ και σε εσένα! φιλιά:)
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΚΕΡΑΣΙ...
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ.
ΦΙΛΑΚΙΑ!!
georgiaxara , σίγουρα θα τα καταφέρεις πολύ καλά , καλη επιτυχία! φιλιά :)
Πάρα πολύ ωραίο...φαίνεται!! :)
Συγχαρητήρια, πολύ ωραίο χρώμα έχει! Γεια στα χέρια σου!
Roadartist & big mama σας ευχαριστώ :)
Eιναι αυτο που ειχες στη βαφτιση σας;;;Μολις βγουν τα κερασια θα το κανω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!
Αυτό είναι Σοφάκι μου! να το φτιάξεις είναι πραγματικά πολύ πετυχιμένο , φιλιά πολλά :-)))
Δημοσίευση σχολίου