Υλικά :
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 σφηνάκι κονιάκ
1 φλ τσαγιού λευκό κρασί
1/2 φλ τσαγιού ελαιόλαδο
δεντρολίβανο
1 φλ τσαγιού λευκό κρασί
1/2 φλ τσαγιού ελαιόλαδο
δεντρολίβανο
1 ζωμό λαχανικων
αλάτι , πιπέρι
Ετοιμασία :
Απλώνουμε σε ένα πιάτο το δεντρολίβανο και πιέζουμε τις
μπριζόλες μία μία από κάθε πλευρά για να κολλήσει πάνω τους.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το
ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε για
3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά, σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κονιάκ και κατόπιν προσθέτουμε το κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών.
Αφήνουμε να μαγειρευτούν οι μπριζόλες για 10 - 15 λεπτά μέχρι να πήξει
η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες αμέσως, και τις συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι
Σερβίρουμε τις μπριζόλες αμέσως, και τις συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι
το οποίο έχουμε βράσει με κρόκο κοζάνης.
Καλή επιτυχία!
5 σχόλια:
Γειά σου!! Πολύ νόστιμο φαγητάκι!
Φιλάκια!!
Πολύ ωραίο φαγάκι! Θα πρέπει να είναι πολύ αρωματικό!
Καλημέρα κορίτσια!σας ευχαριστώ , όντως πολύ αρωματικό big mama!
Δεν έχω βάλει ποτέ δεντρολίβανο στο μοσχάρι, αντίθετα το χρησιμοποιώ πολύ συχνά στο χοιρινό...
Θα το δοκιμάσω κι αυτό!
Την καλημέρα μου!!!
εδώ είμαστε... δύο γλάστρες με δεντρολίβανο έχω στο μπαλκόνι!!!!!!
ευχαριστώ..!!!!!
Δημοσίευση σχολίου