Υλικά
1 1/2 κιλό μοσχαράκι (σε κομματάκια)
1 φλ λευκό ξηρό κρασί
3-4 μέτριες πατάτες
2-3 καρότα
μερικά κυβάκια κεφαλογραβιέρα
2 πιπεριές κόκκινες
2 κρεμμύδια ξηρά
3-4 ντομάτες φρέσκες(προαιρετικά)
αλάτι , πιπέρι , ρίγανη ή θυμάρι
μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
ελαιόλαδο
χαρτί ψησίματος
Ετοιμασία
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το κρέας , μέχρι να ροδίσει καλά απ'όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί , αφήνουμε να εξαπτιστεί το αλκοόλ κ ρίχνουμε χλιαρό νερό τόσο όσο να καλύψει το κρέας. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και προς το τέλος του μαγειρέματος αλατοπιπερώνουμε.
Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια. Παίρνουμε 2-3 μεγάλα χαρτί , μοιράζουμε το κρέας και γύρω του τα λαχανικά και το τυρί.Ρίχνουμε μερικές κουταλιές απο το ζουμί του και πασπαλίζουμε με μαιντανό και τη ρίγανη. Κλείνουμε τα πακέτα με αύκατο σπάγκο και τα τοποθετούμε σε ταψί.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά.
Μπορούμε να σερβίρουμε τα πακέτα ψωρίς να τα ανοίξουμε , σε κάθε πιάτο.
Καλή επιτυχία!
5 σχόλια:
Γειά σου Αφροδιτούλα!!
Μοσχαράκι τυλιγμένο δεν έχω φτιάξει ποτέ, συνήθως έτσι φτιάχνω το αρνί, σίγουρα θα το δοκιμάσω, είναι πιο υγιεινό.
Είναι ένα θεσπέσιο πιάτο, που λατρεύω, και από τα λίγα, που μπορώ να φάω το κρέας!
Συγχαρητήρια Αφροδίτη.
xxx
Z.
Ωραίο το φαγάκι σου. Γίνεται λουκούμι έτσι.
Και τα ατομικά πουγκάκια στο πιατο είναι πολύ ωραία ιδέα.
Καλό βράδυ
Aφροδιτη πολυ ωραιο το μοσχαρακι σου!!!!!
@Dafni μου σε ευχαριστώ πολύ, το αρνάκι η αλήθεια είναι δεν το πολυπροτιμώ , καλώς όρισες! :)
@ Ζ.(kistenstories) σε ευχαριστώ! :)
@Marion , να'σαι καλά! χαίρομαι που σου άρεσε η ιδεά με τα ατομικά πουγκιά , πραγματικά οι καλεσμένοι εκείνη την ημέρα το βρήκαν πολύ ξεχωριστό! :)
@Ναντια ευχαριστώ και εσένα!:)
Καλημέρα & καλη εβδομάδα σε όλες!
Δημοσίευση σχολίου