Υλικά
2 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες ψητές (απο βάζο)
4 κ.σ νερό
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2/3 φλ μέλι
4 κ.σ ξίδι απο κρασί
4 κ.γ κορνφλάουρ διαλυμένο σε 2/4 φλ νερό
2 κ.γ μπούκοβο (προαιρετικά)
Ετοιμασία
Χτυπάμε στο μπλέντερ τις πιπεριές με το σκόρδο και τις 2 κ.σ νερό μέχρι να πολτοποιηθούν.
Ζεσταίνουμε το μέλι και το ξύδι σε μικρή κατσαρόλα μέχρι το μέλι να λιώσει και προσθέτουμε τον πολτό πιπεριάς.
Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά.
Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το κορφλάουρ στο μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα.Τέλος προσθέτουμε το μπούκοβο.
Καλή επιτυχία!
9 σχόλια:
Τρελαινομαι για γλυκόξινα. Αλλά δεν βλέπω να έχει ανανά μέσα. Δεν βαριέσαι. Κι έτσι τέλειο είναι. Εύγε.
Το πόσο μου αρέσει η γλυκόξινη σάλτσα δεν λέγεται...Βέβαια πάντα την τρώγω σερβιρισμένη στα διάφορα κινέζικα που παρεπιδημώ, μην πω και κατασκηνώνω κανονικά! Δεν την έχω φτιάξει ποτέ!
Φιλάκια Αφροδίτη μου, και άμα με καλέσεις θα φάω όση κι αν έχεις φτιάξει! :)
Καλό Σ/Κ
Ζ.
Λατρεύω τη σάλτσα με πιπεριές φλωρίνης.
Την χρησιμοποιώ πολύ στην κουζίνα μου.
Kantharos χαίρομαι που σου αρέσει αλλά αναμένω συνταγή σου με ανανά! :)
Ζαμπιά μου ανοιχτή πρόσκληση για όποτε θέλεις! :) φιλιά πολλά
Δήμητρα και εμένα που αρέσει πολύ η πιπεριά!:) φιλιά
Πολύ ωραία η σαλτσούλα σου, τρελαίνομαι για πιπεριά φλωρίνης. Καλό Σ/Κ!
Καλημέρα bigmama , σε ευχαριστώ καλό ΣΚ και σε εσένα!:)
Αν θα βάλετε ανανά καλύτερα φρέσκο και όχι κονσέρβα (δίνει έντονη γλυκύτητα εκτός και αν το στραγγιξετε καλά). Επίσης προσθέστε το στα τελευταία λεπτά, δεν χρειάζεται να μαγειρευτει αλλά να δώσει γεύση. Καλή επιτυχία!
Δημοσίευση σχολίου