Μακαρονάδα του Μπαξέ!


Υλικά

1/2 κιλό μακαρόνια της επιλογής μας 
1 κρεμμύδι
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
2 πιπεριές χρωματιστές
4-5 μανιτάρια πορτο μπέλο
1 ντομάτα τριμμένη στην χοντρη πλευρα του τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο
10 τούφιτσες μπρόκολο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένω καλά τα λαχανικά μου και τα κόβω. Στην συνέχεια κόβω τα μανιτάρια και τα σκουπίζω/καθαρίζω με χαρτί κουζίνας.
Σωτάρω τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά , στην συνέχεια προσθέτω τα μανιτάρια , τα καρότα , το σκόρδο , τα κολοκύθια , τις πιπεριές και συνεχίζω να σωτάρω μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μου.
Σβήνω με το κρασάκι και προσθέτω την ντοματούλα , αλάτι & πιπέρι.
Όταν η σάλτσα μου έχει δέσει προσθέτω τις τουφίτσες απο το μπρόκολο.Αφήνω 5 λεπτάκια ακόμα ώσπου να ενσωματοθούν οι γευσείς και τα αρώματα και σερβίρω.

Καλή επιτυχία!





Δίχρωμο κέικ!






Υλικά


Λάδι για το άλλειμα των σκευών
175 γραμ. μαλακωμένο βούτυρο
175 γραμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
175 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
1 κουτ. σούπας γάλα
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
8 κουτ. σούπας ζεσταμένη μαρμελάδα φράουλα
ή σώς σοκολάτας
Άχνη ζάχαρη


Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Λαδώνουμε δυο στενόμακρες βαθειές φόρμες - περιεκτικότητας ενός λίτρου η κάθε μία - και τις στρώνουμε με λαδόκολα.
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά, ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες και τα χτυπημένα αυγά (λίγα - λίγα), χτυπώντας καθε φορά το μείγμα πολύ καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το γαλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ένας μαλακός χυλός.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα στη μία φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Προσθετουμε στο άλλο μισό μείγμα μερικές σταγόνες από το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής , ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην άλλη φόρμα.
Ψήνουμε τα κέικ στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα, τα ξεφορμάρουμε, βγάζουμε τη λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσουν, κόβουμε κάθε κέικ στη μέση οριζόντια: Έτσι, έχουμε 4 στενόμακρα παραλληλεπίπεδα. Τα ενώνουμε εναλλάξ μετάξύ τους με τη μαρμελάδα (κόκκινο με άσπρο - άσπρο με κόκκινο)ή την σως σοκολάτας και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.






Καλή επιτυχία!

Μπισκότα μαλακά αφράτα!





Υλικά
για 30-40 κομμάτια:


300 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσης
300 γρ. βούτυρο
100 γρ. φουντούκια
100γρ καρύδια
200 γρ. σοκολάτα τριμμένη ή τρούφα
1 βανίλια
200 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
20 γρ. μπέικιν
10 γρ. αλάτι


Εκτέλεση


Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο πρώτα πολύ καλά και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
Πλάθουμε τα μπισκότα μας και ψήνουμε στους 170 C για 20 λεπτά.
Αυτή είναι συνταγή των Κλασικών "cookies"

Καλή επιτυχία!