Υλικά
1 φλ. ρύζι καρολίνα
3 ποτήρια νερό
5 κ.σ. ζάχαρη
2-3 κλωστές κρόκου Κοζάνης
1 κ.σ. κορν φλάουρ ή νισεστέ
2 φλιτζάνια γάλα
ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
κανέλα σκόνη (προεραιτικά)
Ετοιμασία
Βράζουμε το ρύζι με το νερό σε μέτρια φωτιά ώσπου να απορροφηθεί το νερό.
Κρατάμε το 1 φλ. από το γάλα στην άκρη και ρίχνουμε το υπόλοιπο
γάλα στο ρύζι μαζί με τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον κρόκο κοζάνης.
γάλα στο ρύζι μαζί με τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον κρόκο κοζάνης.
Συνεχίζουμε να βράζουμε το ρύζι μας στο ανακατεύοντας τακτικά.
Στο 1 φλ. γάλα που κρατήσαμε διαλύουμε το κορν φλάουρ και
προσθέτουμε το μίγμα στο ρυζόγαλο.
Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου το μίγμα να αρχίσει να πήζει.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια πασπαλίζοντας εαν θέλουμε την επιφάνεια με τη σκόνη κανέλας.
Καλή όρεξη!
6 σχόλια:
Αχ Αφροδιτούλα μου, το λατρεύω το ρυζόγαλο, και αν θές το πιστεύης..ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ!!!
θα δοκιμάσω αυριο, να δω αν τα καταφέρω!!!!
διαφορετικά , θα μου φυλάξης ενα μπολάκι!!!!!
Φιλάκια
Ρίρι μου φυσικά και θα σου φυλάξω και 1 και 2 μπολάκια , αλλά δεν πιστεύω ότι δεν ξέρεις να φτιάχνεις καλό ρυζόγαλο εσύ!!! ...
νομίζω το μυστικό του είναι να βράσει καλά το ρύζι στην αρχή , με το νερό , μην το βιάστεις! φιλιά πολλά Ριράκι μου , σε ευχαριστώ :-)
Το μπωλάκι δέξια παρακαλώ!Μπράβο "Θεά"μου!
Ηθελα και έγω να δοκιμάσω με κρόκο.Θα το φτιάξω!
Λατρευω το ρυζογαλο...και με το πορτοκαλι που μυριζει αποστευτα ειναι τελειος συνδυασμος!
Mυρωδατο το ρυζογαλό σου Αφροδίτη μου..και κρόκος και πορτοκάλι..:)
Σούπερ αποτέλεσμα :)
@Mara Μου και το μπώλ δεξιά και αριστερά μόνο για εσένα! :-))))
@Ελπινίκη δίνει απίστευο άρωμα και μια σπιρτάδα ξεχωριστή το πορτοκάλι , σε ευχαριστώ :-)
@Μarion μου σε ευχαριστώ πολύ :-)))
Δημοσίευση σχολίου