Ένα φαγητό εύκολο , γρήγορο και πολύ νόστιμο!
Υλικά
1 κιλό γαύρο καθαρισμένο και πλυμένο
200 γρ. ελαιόλαδο, 30 γρ. λεμόνι
αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
1/2 φλ νερό
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Ετοιμασία
Στρώνουμε τον γαύρο στο σκεύος μας.
(εάν έχουμε το κουράγιο φιλετάρουμε , τα ψαράκια μας)
Σε βαθύ πιάτο ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τα ψάρια μας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 10 - 12 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
10 σχόλια:
Λαχταριστό φαγάκι, το αγαπημένο της μητέρας μου!
Εγώ συνήθως τον γαύρο τον φτιάχνω στο φούρνο με σάλτσα ντομάτα, σταθερή προτίμηση του καλού μου!
Ωραίο και νόστιμο φαγάκι ή και μεζεδάκι για όλες τις εποχές.
Γαύρος, ο... πρωταθλητής!!
Αγαπημενο μεζεδακι... γεια στα χερια σου!
ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ...ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ!!
ΦΙΛΑΚΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΟΥΛΑ!!
"Θεά μου" τέλειος ο λατρεμένος γαύρος!Τα υπόλοιπα τα ξέρεις....ταπεράκι και τα λοιπά..είμαι ζήτουλας πως να το κάνουμε. Φιλιάααααααααααα
Η επιτυχία είναι δεδομένη. Το ίδιο και η όρεξη. Στη χώνεψη ίσως συνατήσουμε κάποια προβληματάκια λόγω ποσότητας, αλλά θα τα ξεπεράσουμε κι αυτά.
Μπέτυ ναι κ με ντοματούλα είναι πολύ νόστιμος! καλημέρα :)
Ελένη όπως το λές , παντός καιρού :)
Φοίβο πως με καταλαβαίνεις !!!!!! :):):)
(αν και γεννημένη "κάτω απο το αυλάκι" είμαι Ολυμπιακιώτησα γέννημα-θρέμα)
Ελπινίκη μου καλημέρα σ'ευχαριστώ :)
Γεωργία μου φιλιά πολλά :)))
Μάρα μου , έφυγε το ταπεράκι σου :)))
Κανθαρέ , ναι όσο και να φάς απο αυτό το φαγητό , δεν είναι ποτέ αρκετό συμφωνώ , σε ευχαριστώ :)
Απλή και ελαφριά συνταγή με ποιοτικά υλικά. Τέλεια!
Λεμεσιά welcome back :)) σ'ευχαριστώ!
Δημοσίευση σχολίου