Πως μπορούμε να μετατρέψουμε το "μπαγιάτικο" τσουρέκι μας σε
ένα λαχταριστό γλύκισμα ; ...
εύκολα!
σιροπιαστό τσουρέκι με γέμιση σοκολάτας ....
τα υλικά μας :
1 τσουρέκι
2 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
λιωμένη σοκολάτα
Ετοιμασία
Κόβουμε το τσουρέκι μας στη μέση οριζόντια και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 60-70 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να στεγνώσει εντελώς.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βγάζοντας τη ζάχαρη με το νερό για περίπου 8-10 λεπτά.
Μόλις το τσουρέκι μας είναι έτοιμο , σιροπιάζουμε , με ένα κουτάλι αργά , ώστε να σιροπιαστεί , παντού και καλά το τσουρέκι μας. Αφήνουμε να ρουφήξει όλο το σιρόπι και γεμίζουμε το ένα μέρος την βάση μας με σοκολάτα , κλείνουμε το τσουρέκι μας και καλύπτουμε με επιπλέον λιωμένη σοκολάτα ένα επιθυμούμε.
Καλή επιτυχία!
4 σχόλια:
Τσουρέκι υπερπαραγωγή έκανες Αφροδιτούλα, απίθανο!!!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Μπράβο Αφροδίτη, εξαιρετική ιδέα!!!Χριστός Ανέστη!!!Να προσθέσω κάτι; στην Κέρκυρα, ένα κεντρικό αγαπημένο καφε-ζαχαροπλαστείο κάνει ακριβώς το ίδιο, απλά αντί για σοκολάτα βάζει επάνω μια γερή δόση σαντιγύ, με αρκετά παχιές φέτες κερκυραϊκού τσουρεκιού, φογάτσας!!!Όλα τα λεφτά!!!!!
Αχ "Θεά"μου αχ...με βλέπω να μετακομίζω σπίτι σου!
Ελενά μου σε ευχαριστώ πολύ! φιλιά :)
Εύα μου θα πρέπει να είναι μοναδικό το τσουρέκι που περιγράφεις! Να δώ πότε θα αξιωθούμε οικογενειακώς να ταξιδέψουμε πάλι στην αγαπημένη Κέρκυρα!!!! φιλιά σε ευχαριστώ :)
Μαράκι μου ... όλο υποσχέσεις είσαι!!! φιλιά :)
Δημοσίευση σχολίου