Υλικά για την σάλτσα γιαουρτιού
5 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κ. σ μέλι
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κ. σ μέλι
1 μικρή σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
4-5 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
ή
1 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι, πιπέρι
Ετοιμασία
Χτυπάμε όλα τα υλικά μας μαζί σε ένα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο
τη σάλτσα μας να κρυώσει.
τη σάλτσα μας να κρυώσει.
Υλικά για τα καραμελωμένα παντζάρια
5 παντζάρια
1 κ.σ καστανή ζάχαρη
2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.σ βούτυρο ή 2 κ.σ ελαιόλαδο
σουσάμι
Ετοιμασία
Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα τυλίγουμε το κάθε ένα ξεχωριστά σε αλουμινόχαρτο. Τα ψήνουμε 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Μόλις ψηθούν τα ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστά και τα κόβουμε σε κύβους.
Σερβίρουμε στο πιάτο μας , συνοδεύοντας με την δροσερή σάλτσα γιαουρτιού.
Καλή επιτυχία!
12 σχόλια:
το πατζαρι να σου πω την αληθεια δεν μου αρεσει .... αλλά αδερφουλα μου ετσι οπως το βλεπω εκει στην φωτο το λιμπιστηκα!
ωρε .... φαντασου να ηταν το πιατο μπροστα μου!!!!!!!
Φο-βε-ρό!!!!
Μου άρεσε πολύ η συνταγή σου, τα καραμελωμένα πατζάρια πρέπει να γίνονται πολύ σπέσιαλ, θα τα δοκιμάσω σήμερα κιόλας, μιας και έχω πατζάρια!
Φιλάκια!
μμμμ!!!!!ωραιο ακουγεται ...θα το φτιαξω την επομενη που θα παρω πατζαρια
ωραία σαλάτα και το χρωματάκι της είναι που με ξετρελαίνει περισσότερο
MMM!!ωραία συνταγήηη!ευχαριστούμεε!
viva
ΕΛΕΝΑ
Ειρηνη Σ
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
irida...
καλημέρα σε όλες σας και καλό μήνα :)
σας ευχαριστω πολύ! Νομίζω τα παντζάρια είναι απο τα λαχανικά που έχουν οι φανατικούς "εχθρούς" ή φανατικούς φίλους! εγω ανήκω στην 2η κατηγορία ... ο άντρας μουν πάλι στην πρώτη ... οπότε μπορέιτε να φανταστείτε ποιός έφαγε τα περισσότερα .... :)))
Μου αρέσουν τα πατζάρια και έτσι όπως τα έφτιαξες τα λάτρεψα!!!Δεν μπορούμε να τα βράσουμε ή να τα κάνουμε στον ατμομάγειρα αντί για το ψήσιμο?
Erota καλημέρα , φυσικά και μπορέις να τα βράσεις ή να τα φτιάξεις στον ατμό ... εγω επειδή θέλουν αρκετή ωρα βράσιμο , σκέφτηκα να τα κάνω ψητά ώστε να κρατήσουν τις ουσίες τους και να μείνει μέσα το ζουμάκι τους!
καλημέρα , καλό μήνα σε ευχαριστώ πολύ :)
Εμένα η κουζίνα μου επειδή είναι αερίου κάνει χίλια χρόνια να ψήσει ενώ στον ατμομάγειρα κάνω μόνο 25 λαεπτάκια.την Τρίτη που έχω λαική θα πάρω να κάνω τη συνταγούλα σου .Ευχαριστώ!
καλό μήνα και σε σένα και καλό καλοκαίρι!!!!!
Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός!!!Μούρλια φαίνεται!
Erota καλησπέρα! Άργησα αλλά το είδα το σχόλιο σου!! Ελπίζω να σου άρεσαν τα παντζάρια μαγειρεμένα με αυτή τη συνταγή! Σε ευχαριστώ πολύ! :)
Χοντρό μπιζέλι , σε ευχαριστώ πολύ! καλώς όρισες :) δυστηχώς δεν μπορώ να "μπω" στο μπλογκ σου .... ελπίζω να είναι μόνο απο τα κόλπα που κάνει ο blogger αυτόν τον καιρό και σύντομα να ξεπεραστεί!
Τέλειο!! Μεθαύριο την Τετάρτη θα πάρω πατζάρια και θα δοκιμάσω τη συνταγή σου. Κάτι μου λέει ότι θα μου αρέσουν πολύ.
Δημοσίευση σχολίου