Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που τα είπαμε!
Η αλήθεια είναι πως ο προσωπικός μου χρόνος είναι πολύ
περιορισμένος .... αλλά δεν παραπονιέμαι!
Πάμε τώρα να φτιάξουμε και τα μουστοκούλουρα
4-5 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κοφτό κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρίφαλο σε σκόνη
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1/2 φλ ελαιόλαδο
2 κ.σ μαύρη ζάχαρη
3/4 φλ πετιμέζι
1/3 φλ φ.χ πορτοκάλι & το ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
Ετοιμασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου.
Σ'ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ
και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε στην άκρη.
και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε στην άκρη.
Στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο με την
ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού.
ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού.
Σταδιακά προσθέτουμε το πετιμέζι κ συνεχίζουμε να χτυπάμε
το μείγμα μας για 6-8 ακόμα λεπτά.
το μείγμα μας για 6-8 ακόμα λεπτά.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε
με το χέρι , ζυμώνουμε έως ότου γίνει μια εύπλαστη ζύμη ,
που δεν κολλάει στα χέρια.
με το χέρι , ζυμώνουμε έως ότου γίνει μια εύπλαστη ζύμη ,
που δεν κολλάει στα χέρια.
Παίρνουμε κάθε φορά ποσότητα ζύμης όση και το μέγεθος ενός καρυδιού , σχηματίζουμε κύκλο ή πλεξούδες.
Τοποθετούμε σε ταψί λαδωμένο σε απόσταση 4εκ περίπου.
Τοποθετούμε σε ταψί λαδωμένο σε απόσταση 4εκ περίπου.
Ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα και αποθηκεύουμε
σε βάζα σε δροσερό μέρος!
Καλή απόλαυση!
Αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα και αποθηκεύουμε
σε βάζα σε δροσερό μέρος!
Καλή απόλαυση!
11 σχόλια:
Αφροδίτη που είσαι χαίρομαι που είσαι καλά και πάλι κοντά μας.
Προχτές είδα κάπου μια συνταγή σου και σε σκεφτόμουν κοίτα σύμπτωση!!
Καλή εβδομάδα.
Αφροδίτη μου χαίρομαι που είσαι καλά, μας έλειψες!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Πολύ χαίρομαι που επέστρεψες κοντά μας.Μη νομίζεις πως και εμείς έχουμε πολύ χρόνο.Πολύ μου αρέσουν τα κουλουράκια σου να είσαι καλά γλυκειά μου.Καλή εβδομάδα
Καλώς την Αφροδίτη.
Αρκεί όλα να είναι καλά και ο χρόνος θα βρεθεί..
Ωραία κουλούρια έκανες.
Αφράτα φαίνονται.
Φιλιά
Καλημέρα, Αφροδίτη μου!
Συγχαρητήρια για το βραβείο και σε ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες μαζί μου! Το εκτιμώ πάρα πολύ, πίστεψέ με!
Τα κουλουράκια σου όλα αρώματα, αφράτα και τραγανά. Να ήξερες πόσο μου έχει λείψει το άρωμάτους! Δεν υπάρχει εδώ πετιμέζι.
Να είσαι καλά.
Πολλά φιλάκια.
Καλώς ήλθες και πάλι γλυκιά Αφροδίτη...
Ευχαριστούμε για τα κουλουράκια!
:)
Σου έχω κι εγώ ένα βραβείο Άφροδίτη μου,έλα να το πάρεις.
http://loveandcook.blogspot.gr/
Την πιο γλυκιά καλημέρα μου σε όλες σας! σας ευχαριστώ πολύ!
Γίνονται αφράτα ή τραγανά? Γιατί ψάχνω συνταγή για τραγανά...
Λιακάδα καλημέρα , καλώς σε βρήκα , πριν 2 μέρες έφτιαξα πάλι τα κουλουράκια! Γίνονται τραγανά , αν τα θέλεις πιο μαλακά θα πρέπει να ψήσεις 2-3 λεπτά λιγότερο.
Αφροδιτούλα, φαίνονται τέλεια!!!!! Θα τα δοκιμάσω προσεχώς!!!!! Φιλάκια!!!!
Δημοσίευση σχολίου