Υλικά
4 πορτοκάλια με σχετικά χοντρή φλούδα
7 φλ ζάχαρη
1/2 φλ νερό
1 κ.γ χυμό λεμόνι
3 βανίλιες
Ετοιμασία
Πλένουμε και ξύνουμε τη φλούδα των πορτοκαλιών σε ψιλό τρίφτη.
Βράζουμε τα πορτοκάλια σε άφθονο νερό , τόσο όσο να μακαλώσουν.
(περίπου 1,5 ώρα)
Έπειτα τα βάζουμε σε κρύο νερό για περίπου άλλη μια ώρα.
Τα στραγγίζουμε και κόβουμε σε φέτες και μετά σε μικρότερα κομμάτια.
βάζουμε σε κατσαρόλα στρώσεις απο πορτοκάλια και ζάχαρη.
Αφήνουμε για 4 ώρες.
Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε απαλά μέχρι η ζάχαρη
να πάει παντού και να διαλυθεί.
Αφαιρούμε τα πορτοκάλια και αφήνουμε να βράσει μέχρι να φίνει σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει , προσθέτουμε τα πορτοκάλια
και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 1/2 ώρα για να δέσει το γλυκό μας.
Αφαιρούμε τον αφρό και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να βράσει για ακόμα 3 λεπτά.
Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
[Σημείωση: επειδή τα πορτοκάλια αφήνουν νερό ,
πρέπει το σιρόπι τους να δέσει πολύ καλά]
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου